Vsi slovenski predstavniki uspešno preko kvalifikacij tekme v Bratislavi.

0
582

Ta vikend v Bratislavi poteka mednarodna slalomska tekma Slovak Open, na kateri nastopa kar nekaj slovenskih tekmovalcev. Prvi tekmovalni dan je bil namenjen kvalifikacijam, ki pa so bile bolj kot ne formalnost. Vsi slovenski predstavniki so se uvrstili v nedeljski del tekmovanja, najboljši rezultat v kvalifikacijah pa je s petim mestom postavila kanuistka Alja Kozorog.

Na mednarodni tekmi v Bratislavi, kjer poleg slovaških in slovenskih tekmovalcev nastopajo še predstavniki  Italije, Francije, Avstrije, Japonske, Velike Britanije, Azerbajdžana, Združenih držav Amerike, Avstralije, Madžarske, Švedske, Latvije in Švice, je startalo 14 slovenskih slalomistov, vsi pa bodo nastopili tudi v nedeljo. Najboljši rezultat v kvalifikacijah je priveslala Alja Kozorog, ki se je v konkurenci kanuistk uvrstila na peto mesto. V tej konkurenci je bila najhitrejša Avstrijka Viktoria Wolffhardt, druga je bila domačinka Katarina Macova, tretja pa še ena Avstrijka, aktualna prvakinja z mladinskih olimpijskih iger v kanuju, Nadine Weratschnig.

Mesto slabše kot Kozorogova, na šesto, se je v kvalifikacijah uvrstil kanuist Jure Lenarčič, Žiga Taljat pa je prvi tekmovalni dan končal na desetem mestu. Najboljši je bil Italijan Stefano Cipressi, drugi je bil Japonec Takuya Haneda, tretji pa Francoz Pierre Antoine Tillard.

Tudi med kajakaši je s kvalifikacijami najbolje opravil Italijan. Najhitrejši je bil Giovanni de Gennaro, drugo mesto si je priveslal Slovak Martin Halčin, tretje pa Avstrijec Helmut Oblinger. Simon Brus je z dobrimi petimi sekundami zaostanka za Italijanom zasedel deveto mesto, Martin Albreht je bil mesto za njim, Niko Testen 21., Val Manfreda Vidrih 37., Luka Čižman pa 38.

Med kajakašicami je z veliko prednostjo več kot štirih sekund v kvalifikacijah zmagala Avstrijka Corinna Kuhnle, druga je bila Slovakinja Jana Dukatova, tretja pa njena rojakinja Kristina Nevarilova. Ajda Novak se je uvrstila na deveto mesto, Alja Kozorog je bila 15., Neža Vrevc 16., Teja Vrbnjak Erbežnik 19., Beti Medved 20., Neža Jarc pa 27.