Najmlajši na Savi nastopili na DP v spustu.

0
250

Nekaj dni po sprinterski preizkušnji v Hrastniku so mladi tekmovalci nastopili še na državnem prvenstvu v klasičnem spustu na divjih vodah. To je prav tako potekalo na Savi, tekmovalke in tekmovalci pa so se pomerili na progi od Medvod do Tacna.

Najmlajši tekmovalci, ki se ta teden mudijo v Tacnu, kjer poteka kajakaški tabor, so nastopili na tekmi državnega prvenstva v klasičnem spustu od Medvod do Tacna. Večina tekmovalcev je nastopila že v Hrastniku, mesta povsem pri vrhu pa so večinoma zasedli tisti tekmovalci, ki so do kolajn priveslali tudi v sprintu.

V kajakaški kategoriji starejših dečkov je bil razplet v klasičnem spustu enak kot v sprintu, saj si je naslov prvaka priveslal Urh Turnšek (KKK Nivo Celje), drugi je bil Vid Oštrbenk (KKK Čatež), tretji pa Klemen Kavzar (BD Steklarna Hrastnik). Še drugi naslov prvaka si je priveslal tudi Lan Tominc v kajaku med mlajšimi dečki (KKK Nivo Celje), na drugo mesto se je tokrat uvrstil Nejc Gradišek (KK Simon), tretji pa je bil Jan Ločnikar (KKK Nivo Celje).

Med starejšimi deklicami v kajaku je na najvišjo stopničko znova stopila Lea Novak iz KKK Tacen, druga je bila Brina Novak (KK TIJM Prekmurje), tretja pa Maša Račič (KKK Krško). Slednji tekmovalki sta bili tako kot Lea Novak na stopničkah že na prejšnji tekmi v Hrastniku, le da je takrat Maša Račič zasedla drugo mesto, Brina Novak pa je bila tretja. V konkurenci mlajših deklic si je drugo zlato kolajno v manj kot tednu dni priveslala Eva Alina Hočevar (KK Simon), druga je bila Helena Domanjko (KKK Ljubljana), tretja pa Zarja Colnar (KKK Tacen).

Tudi v konkurenci dvojcev med starejšimi dečki ni prišlo do večjih presenečenj. Znova sta zmagala Beno Kunst in Vid Oštrbenk iz KKK Čatež, druga sta bila predstavnika KKK Tacen Matevž Matjašec in Maj Mis, tretja pa njuna klubska kolega Jaka Bernat in Brin Colnar. Med starejšimi deklicami sta v dvojcu do cilja najhitreje priveslali Sara Belinger in Neja Vodopivec (KK Soške elektrarne), drugi sta bili Maša Račič in Leja Sušin (KKK Krško), tretji pa Manca Gosenca in Helena Domanjko (KKK Ljubljana).

V kanuju je med starejšimi dečki zmagal Vid Oštrbenk (KKK Čatež), drugi je bil Nejc Polenčič (KK Soške elektrarne), tretji pa Jaka Bernat (KKK Tacen). Med mlajšimi dečki je zlato kolajno osvojil Maj Mis (KKK Tacen), drugi je bil Nik Gerčer (KKK Ljubljana), tretji pa Nejc Gradišek (KK Simon).

V konkurenci kanuistk je bila najboljša Lea Novak (KKK Tacen), ki je prehitela Evo Alino Hočevar (KK Simon) in Manco Gosenco (KKK Ljubljana). V kategoriji cicibanov je tako kot v Hrastniku zmagal Luka Brglez (BD Steklarna Hrastnik), drugi je bil Tjaš Kupsch (KKK Ljubljana), tretji pa Martin Gale (KK Simon). Med cicibankami je bila najboljša Naja Pinterič iz KKK Čatež, druga je bila Daša Geršak, tretja pa Maja Avbelj (obe BD Steklarna Hrastnik).

V ekipnih tekmah so se zelo dobro odrezali predstavniki KK Soške elektrarne, ki so zmagali v vseh kategorijah, z izjemo kajakaške preizkušnje starejših dečkov. Tu so zmagali predstavniki KKK Nivo Celje Domen Turnšek, Urh Turnšek in Lan Tominc. Drugi so bili predstavniki KKK Čatež Vid Oštrbenk, Maj Oštrbenk in Beno Kunst, tretji pa člani druge ekipe KKK Tacen Lenart Burgar, Matevž Matjašec in Brin Colnar. Med mlajšimi dečki so zmagali Jan Šušmel, Rok Bezeljak in Miha Rijavec (KK Soške elektrarne), drugi so bili Jan Ločnikar, Žiga Rebernik in Aljaž Marolt (KKK Nivo Celje), tretji pa Jaka Miljavec, Twan Lange in Maks Brecelj (KKK Tacen). V kategoriji starejših dečkov so bili najboljši kanuisti Soških elektrarn Nejc Polenčič, Štefan Božič in Dante Brelih. Drugo mesto so si priveslali člani KKK Tacen Maj Mis, Jaka Bernat in Lenart Lapornik, tretji pa so bili predstavniki Čateža Beno Kunst, Vid Oštrbenk in Maj Oštrbenk. Tako v konkurenci starejših kot tudi mlajših deklic so si zmago priveslale Sara Belinger, Živa Kurinčič in Neja Vodpivec (KK Soške elektrarne), druge pa so bile Lea Volk, Hana Iljaš in Naja Pinterič (KKK Čatež). Med starejšimi deklicami so do brona prišle predstavnice BD Steklarna Hrastnik Živa Brglez, Daša Geršak in Maja Avbelj, med mlajšimi deklicami pa Eva Alina Hočevar, Brina Zupan in Zara Halec Makovec iz KK Simon.

Podrobnejše rezultate lahko vidite tukaj.