Matic Terčelj uspešno nastopal na Novi Zelandiji.

0
455

Matic Terčelj, nekdanji slalomist na divjih vodah, sedaj pa tekmovalec v ekstremnem kajakaštvu, je zimske mesece pri nas izkoristil za obisk Nove Zelandije, kjer se je udeležil več tekmovanj v ekstremnem kajakaštvu in dosegel nekaj izvrstnih rezultatov.

Na tekmovanju Citroen extreme race v bližini Queenstowna  je zasedel drugo mesto in zaostal le za Tomasom Hanssonom, na tretje mesto pa se je uvrstil Carl Whitehead. Za slovenskim tekmovalcem je med drugim zaostal tudi lanskoletni zmagovalec ene najbolj znanih tekem v ekstremnem kajakaštvu Adidas Sicklina Joe Morley. Tekmovanje se sicer imenuje po brzici Citroen, ki je ime dobila zaradi svoje velikosti, ki je takšna, »da z lahkoto poje avto«.

Brat odlične slalomistke Eve Terčelj je bil uspešen tudi na tekmovanju Bullerfest, ki je potekalo teden dni za tekmovanjem Citroen extreme race, kjer se je znova zavihtel na drugo stopničko. Tokrat je bil od njega boljši Brad Lauder, tretje mesto pa je znova pripadlo Carlu Whiteheadu.

Na tekmovanju v Kaituni je v tekmi na čas zasedel deveto mesto. Zmagal je domačin, sicer tudi olimpijec iz Londona Mike Dawson. Terčelj je nastopil tudi v kategoriji daljših čolnov, kjer je bil četrti, v ekipni tekmi pa je združil moči s Čehom Ladislavom Škvarcem in Avstrijcem Mathiasom Friedlom. Mednarodna trojka je zasedla tretje mesto.

Po zaslugi dobrih rezultatov je bil Matic Terčelj visoko tudi v skupnem seštevku serije tekmovanj na Novi Zelandiji. Med člani v konkurenci boater crossa je bil skupno drugi, v konkurenci slalomistov pa prvi med kajakaši in tretji med kanuisti.

 

Nekaj fotografij s tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

 

Več pa si lahko preberete tudi na blogu – http://kayaker-mytits-nz.blogspot.com/.