Med kajakaši je bil v članski konkurenci najboljši Simon Oven, med mladinci pa Vid Svetina.

0
602

Dan za slalomisti na divjih vodah so sezono domačih tekmovanj odprli tudi spustaši, ki so se na Savi pomerili na tradicionalni otvoritveni marčevski tekmi. Člani in mladinci so tekmovali v klasičnem spustu med Medvodami in Tacnom, predstavniki v mlajših kategorijah pa med Vikrčami in Tacnom. V članski konkurenci kajakašev je bil najboljši Simon Oven, med mladinci Vid Svetina, med dvojci pa sta s progo najhitreje opravila Luka Žganjar in Peter Žnidaršič.  

Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, nosilca kolajn z evropskih in svetovnih prvenstev, sta po pričakovanjih zmagala na prvi domači preizkušnji leta, a sta se v konkurenci dvojcev za prvo mesto morala kar potruditi, saj je drugouvrščeni hrvaški dvojec Luka Obadić – Ivan Tolić za ljubljansko navezo zaostal za vsega 2,34 sekunde.

Precej večjo prednost pred najbližjimi zasledovalci je imel ob prihodu v cilj kajakaš Simon Oven, ki je drugouvrščenega klubskega kolega Anžeta Urankarja prehitel za skoraj pol minute. Na tretje mesto je priveslal predstavnik Bosne in Hercegovine Anes Šudić. V članski konkurenci kanuistov sta prvi mesti zasedla Hrvata Tomislav Lepan in Tomislav Hohnjec, tretji pa je bil Matej Hočevar.

Med mladinci sta v konkurenci kajakašev prvi mesti zasedla člana tacenskega kluba Vid Svetina in Matic Firm, na tretje mesto pa je priveslal Urban Novak. V kanuju sta bila najhitrejša hrvaška mladinca Luka Zubčić in Matej Zonjić, tretje mesto pa si je priveslal član čateškega kluba Maj Oštrbenk. Tudi med mladinkami v konkurenci kajakašic je zmaga odšla na Hrvaško. Najhitrejša je bila Maja Štimac, drugo mesto si je priveslala Živa Brglez iz Hrastnika, tretje pa še ena Hrvatica Helena Strniščak.

Na krajši progi, med Vikrčami in Tacnom, so tekmovali najmlajši udeleženci preizkušnje. V konkurenci starejših dečkov je bil najuspešnejši Žiga Zidar, tik za njim pa sta se uvrstila Hrvat Roko Bengeri in Hrastničan Luka Brglez. Med starejšimi deklicami je bila Daša Grešak hitrejša od Hane Iljaš, med mlajšimi deklicami pa je v cilj prva priveslala Naja Pinterič, pred Ulo Skok in Heleno Hafner. Nastopila je tudi cicibanka Lea Bregar. V konkurenci mlajših dečkov je bil najboljši tacenski kajakaš Domen Bregar, drugi je bil Tin Kos, tretji pa Dan Demšar Potza.

Nastopili so tudi veterani in rekreativci. Med kajakaši je bil najboljši Dejan Ozbetič, pred Željkom Petrićem in Đorđejem Mihajlovićem, v žensko konkurenci pa je Eva Ferjan v cilj priveslala hitreje od Nataše Bregar.

 

Vsi rezultati so na voljo tu.