V članski konkurenci so slavili Anže Berčič, Urša Kragelj, Nina Bizjak in Vid Kuder Marušič.

0
586

V Tacnu se je z otvoritveno tekmo začela sezona 2017, a prva domača preizkušnja leta ni potekala na progi, ki bo junija gostila evropsko prvenstvo, temveč v kanalu z mirno vodo, kjer so tekmovali vsi, od najmlajših cicibanov do članov. Na tekmi, na kateri so sodelovali predstavniki Slovenije, Avstrije, Srbije, Japonske, Madžarske, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, je v članski konkurenci kanuistov slavil Anže Berčič, med kajakašicami Urša Kragelj, med kanuistkami Nina Bizjak, med kajakaši pa Vid Kuder Marušič.

Najbolj izenačena tekma v članski konkurenci je bila med kanuistkami, kjer je zmagovalko Nino Bizjak in drugouvrščeno Aljo Kozorog ločilo vsega 84 stotink sekunde, na tretje mesto pa se je uvrstila Japonka Sato Ayano. Med kanuisti je Anže Berčič zmagal s prednostjo 1,34 sekunde pred klubskim kolegom Blažem Cofom, Luka Božič je bil tretji. Z veliko prednostjo sedmih sekund je bila med kajakašicami najboljša Urša Kragelj, Ajda Novak je zasedla drugo mesto, Avstrijka Valentina Dreier pa tretje. V članski konkurenci so se pomerili tudi kajakaši, kjer so prva tri mesta zasedli člani domačega tacenskega kluba. Najboljši je bil Vid Kuder Marušič, drugo mesto je osvojil Žan Jakše, tretje pa Val Manfreda Vidrih.

V mladinski konkurenci kajakašev je zmagal Tine Kancler, pred Markom Petkom in Klemnom Kavzarjem, med kajakašicami je bila najboljša Eva Alina Hočevar, pred Leo Novak in Evo Jeklin, med kanuisti je s progo najhitreje opravil Nejc Polenčič, drugo mesto je zasedel Juš Javornik, tretje pa Jaka Bernat. Med mladinci so v konkurenci dvojcev oziroma kanuistk nastopili le Aljaž Jug in Erazem Šavli ter Lea Novak.

V konkurenci starejših deklic je med kajakašicami zmagala Sara Belingar, ki se je preizkusila tudi v kanuju, druga je bila Hana Ilijaš, tretja pa Daša Grešak. Med kajakaši je bil najuspešnejši Lenart Lapornik, za njim pa sta se uvrstila Miha Faganelj in Žiga Zidar. Lenart Lapornik je zmagal tudi v preizkušnji kanuistov, drugi je bil Avstrijec Timo Haslmeier Mülleneritsch, tretji pa Martin Gale. Slednji se je skupaj z Žigo Linom Hočevarjem na progo podal tudi v dvojcu.

Med mlajšimi dečki je v konkurenci kajakašev s progo najbolj spretno opravil Domen Bregar, drugi je bil Anže Marinko, tretji pa Tjaš Kupsch. Domen Bregar in Anže Marinko sta tekmovala tudi v kanuju, kjer je prav tako kot prvi v cilj priveslal Bregar, za njim pa Marinko. Med kajakašicami je bila najhitrejša Naja Pinterič, pred Ulo Skok in Gajo Bitenc. Najhitrejši ciciban je bil Žiga Lin Hočevar, drugi je bil Lan Hočevar, tretji pa Lovro Grm.

 

Vsi rezultati so na voljo tu.