Med najboljšimi športniki Goriške tudi kajakaši in kanuisti.

0
364

V Novi Gorici je potekala tradicionalna prireditev Športnik Goriške, kjer so nagradili najboljše športnice, športnike, ekipe in športne delavce mestne občine Nova Gorica, Šempeter – Vrtojba, Renče – Vogrsko, Miren – Kostanjevica, Brda in Kanal ob Soči. Med nagrajenci so bili po zaslugi odličnih rezultatov v sezoni 2017 tudi naši predstavniki in predstavnice.

Ob zaključku uspešne skupne poti v kanuističnem dvojcu, ki sta jo kronala z naslovom svetovnega prvaka leta 2014, sta veliko plaketo za vse športne dosežke prejela Sašo Taljat in Luka Božič. Zlato plaketo so prejeli Nejc Žnidarčič, Urša Kragelj, Tine Kancler in Dejan Fabčič, srebrno Nina Bizjak, Alja Kozorog, Mia Medved, Nejc Polenčič in Štefan Božič, bronasto pa Žiga Taljat, Jakob Jež in Viktoria Wolffhardt.

Nagradili so tudi najmlajše, ki so prejeli medalje za dosežke v mlajših kategorijah. Zlato medaljo so prejeli Jakob Jeklin, Eva Jeklin, Aljaž Jug, Ria Šriba, Sara Belingar in Racz Koppany, srebrno Andraž Pavšič, Erazem Šavli in Tit Faletič, bronasto pa Urban Gajšek, Miha Faganelj, Adam Križaj, Jakob Šavli, Jakob Mlakar, Alen Mugerli, Matevž Manfreda, Miha Rijavec, Neja Vodopivec, Jaka Hvala in Rok Maver.

Foto: Javni zavod za šport Nova Gorica