Celjski kajakaši med najboljšimi športniki v knežjem mestu.

0
587

V Celju so na jubilejni 50. podelitvi nagrad najboljšim športnikom občine (to je najstarejša tovrstna prireditev pri nas) nagradili tudi naše divjevodaše. Na tretje mesto v razvrstitvi najboljšega športnika Celja se je uvrstil Martin Srabotnik, ki je v sezoni poskrbel za kar nekaj odličnih rezultatov. Poleg njega sta priznanji prejela še Simon Brus in Nejc Konda, za trenerske dosežke Aleš Kuder, za dolgoletno leto v kajakaštvu pa je nagrado prejel tudi Dušan Konda.

V konkurenci mlajših članov se je Martin Srabotnik veselil ekipnih kolajn tako na svetovnem kot evropskem prvenstvu, sezono pa je kronal z ekipno medaljo na članskem svetovnem prvenstvu v Pauju, kjer je skupaj s Petrom Kauzerjem in Žanom Jakšetom priveslal do brona. Zelo dober rezultat je dosegel tudi v posamični konkurenci, kjer je bil deveti. V izboru za najboljšega športnika Celja sta se pred njim zvrstila judoist Mihael Žgank in atlet Luka Janežič.

Za ekipno prvo mesto na članskem državnem prvenstvu sta nagrado prejela še Simon Brus in Nejc Konda, za trenerske dosežke pa so nagradili Aleša Kudra.

Za dolgoletno uspešno delo na področju kajakaštva je nagrado prejel Dušan Konda, ki je gonilna sila kajakaštva na Celjskem in brez katerega ne bi bilo številnih uspehov, za katere so poskrbeli mladi kajakaši v preteklih sezonah.

 

Foto: Andrej Feldin