Mia Medved in Rok Šmit državna prvaka na 500-metrski razdalji.

0
540

Na Bledu se je zaključilo letošnje državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, na katerem so se v dveh tekmoavlnih dneh tekmovalci in tekmovalke merili na 200, 500, 1000 in 5000 metrov. V nedeljo sta v članski konkurenci na 500 metrov zmagala Mia Medved in Rok Šmit. Na 5000 metrov sta zmagala Tit Faletič in Manca Mikelj.

Po izjemno uspešnem svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Szegedu zadnji dan državnega prvensvtva Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman in Jošt Zakrajšek niso nastopili. Na 500-metrski preizkušnji je med članicami tako po pričakovanjih zmagala Mia Medved in si tako priveslala naslov državne prvakinje. Na drugo mesto je priveslala Taja Smukavec, tretja pa je bila predstavnica Kajak kluba Soške elektrarne Melanie White Schembri.

V moški konkurenci kajakašec na 500 metrov je bil najhitrejši Rok Šmit, ki je bil sekundo hitrejši od Tita Faletiča, na tretje mesto pa se je uvrstil Jan Markelj. Ista trojica si je naslove državnih prvakov razdelila tudi v konkurenci mlajših članov.

Med mladinkami na tej razdalji sta prvo in drugo mesto osvojili predstavnici bohinjskega kluba Manca Mikelj in Tjaša Mikelj, tretje mesto pa si je priveslala članica Soških elektrarn Neja Vodopivec. Med mladinci je na 500 metrov državni prvak postal Miha Fartek, drugi je bil Klemen Rajčič, tretji pa Jan Černe.

V članski konkurenci na 1000 metrov med kajakaškimi dvojci je bila najhitrejša bohinjska naveza Jan Markelj – Jan Šmit, druga sta bila Tit Faletič in Alen Telban, tretja pa Dar Veter Larikov in Peter Karas. Med mladinskimi kajakaškimi dvojci na 1000 metrov sta zmagala Jan Černe in Jaka Hvala, druga sta bila Matija Preskar in Simon Škof Ojeda, tretja pa Klemen Rajčič in Maj Parovel.

Na progo sta se podala tudi parakajakaša. Državni prvak v kategoriji KL2 je postal Dejan Fabčič, na drugo mesto pa se je uvrstil Rok Gubanec.

Povsem ob koncu tekmovalnega dne je udeležence čakala še tekma na 5000 metrov. V absolutni ženski konkurenci in med mladinkami so bile najhitrejše Manca Mikelj, Tjaša Mikelj in Neja Vodopivec, v absolutni moški konkurenci pa je zmagal Tit Faletič, pred Janom Markljem in Matevžem Manfredo. Med mladinci je zmagal Matevž Manfreda, pred Jakobom Stojanovičem in Klemnom Rajčičem.

Na državnem prvenstvu so nastopali tudi tekmovalci in tekmovalke v kategorijah mlajših mladincev in mladink ter starejših/mlajših dečkov in deklic. Vse rezultate lahko najdete na:

http://www.timing-mojstrana.com/31-8-1-9-2019-bled-drzavno-prvenstvo-v-sprintu/