Mia Medved in Rok Šmit na EP gladko do finala A.

0
600

Drugi dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane smo spremljali polfinalne nastope na 500 in 1000 metrov ter popoldanske kvalifikacije na 200 metrov. V prvem delu tekmovalnega sporeda sta odlično nastopila Mia Medved in Rok Šmit, ki sta se brez težav uvrstila v finale A na 500 metrov.

Mlada slovenska sprinterja na mirnih vodah, ki smo ju letos že lahko spremljali tudi na tekmah svetovnega pokala v Poznanju in Duisburgu, Mia Medved in Rok Šmit sta izvrstno opravila današnje delo na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane. Mia Medved je bila nepremagljiva v svoji polfinalni skupini kajakašic do 23 let na 500 metrov in se tako brez težav uvrstila v nedeljski finale A na tej razdalji. Skupno je imela drugi čas polfinal na tej razdalji, saj je v drugi polfinalni skupini desetinko hitreje s progo opravila Madžarka Rita Katrinecz.

Tudi Rok Šmit v konkurenci kajakašev do 23 let na 500 metrov ni imel težav z napredovanjem v finale A, ki ga čaka v nedeljo. V njegovi polfinalni skupini je namreč hitreje veslal samo Poljak Michal Bil. V finale A so se uvrstili najhitrješi trije kajakaši polfinalne skupine.

Ob zaključku dopoldanskih kvalifikacij smo spremljali še nastop 19-letne Taje Smukavec na 1000-metrski razdalji. V cilj najdaljše preizkušnje je priveslala kot deveta in tako zaključila s tekmovanjem, saj bo med kajakašicami na tej razdalji organiziran le finale A, kamor so se uvrstile najhitrejše tri tekmovalke.

Popoldne so bile na vrsti še kvalifikacijske preizkušnje na 200 metrov, kjer smo imeli tri predstavnike. Prvič na tem prvenstvu se je predstavil mladinec Miha Fartek, ki je veslal v prvi kvalifikacijski skupini. Tam je v cilj priveslal kot šesti, a skupina je bila najhitrejša izmed vseh, saj je imel v skupni razvrstitvi doseženih časov sedmi rezultat.

Za Miho se je na progo podal Rok Šmit, ki je v drugem nastopu dneva v cilj priveslal kot peti tekmovalec svoje kvalifikacijske skupine na 200 metrov in se prav tako uvrstil v sobotni popoldanski polfinale. V skupnem pregledu v kvalifikacijah postavljenih rezultatov je bil Šmit enajsti.

Za konec današnjih slovenskih nastopov je tekmovala še Mia Medved. Primorka je veslala v tretji kvalifikacijski skupini in bila tretja. V konkurenci kajakašic do 23 let sta pred njo v cilj priveslali le Ukrajinka Tetjana Jednak in Poljakinja Julia Olszewska. Mia Medved je imela sicer osmi čas vseh kvalifikacijskih skupin.

V soboto dopoldne bodo na sporedu finalne tekme na 1000 metrov, popoldne pa polfinala na 200 metrov. V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s finali na 500 in 200 metrov.

 

Prenos: https://www.youtube.com/CanoeEurope

 

Rezultati: https://timetable.europecanoeevents.com/