Mia Medved do še enega finala A, Fartek in Šmit v finalu B.

0
464

Predzadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, ki poteka na Češkem, smo spremljali tri slovenske nastope v polfinalih na 200 metrov. V nedeljski finale A se je uvrstila Mia Medved, kajakaša Rok Šmit in Miha Fartek pa bosta zadnji dan prvenstva veslala v finalu B na 200 metrov. Že včeraj sta si Mia Medved in Rok Šmit priveslala nastopa v finalu A na 500 metrov.

V petek bodo na evropskem prvenstvu v Račicah podelili 26 kompletov kolajn, v treh tekmah pa se bosta za žlahtno odličje potegovala tudi Mia Medved in Rok Šmit. Oba bosta veslala v dopoldanskem finalu A na 500 metrov, popoldne pa Mio čaka še nastop v finalu A na 200 metrov.

Mia Medved je v svoji polfinalni skupini kajakašic do 23 let na 200 metrov v cilj priveslala kot tretja in si tako zagotovila mesto v velikem finalu. Pred njo sta se zvrstili le Belorusinja Ina Saučuk in Danka Frederikke Matthiesen.

Kot peti je v cilj svoje polfinalne skupine kajakašev do 23 let priveslal Rok Šmit. V finale A je napredovala najhitrejša trojica, ki so jo sestavljali Ukrajinec Dmitro Danilenko, Poljak Bartosz Grabowski in Nemec Dominik Greguric, Rok pa si je priveslal finale B.

V finalu B bomo spremljali tudi Miho Fartka. V mladinski konkurenci je bil namreč sedmi v svoji polfinalni skupini ter si tako tudi on zagotovil še en nastop na tem prvenstvu. Najhitrejši v tej polfinalni skupini je bil Romun Ionut Nicolaescu, drugi je bil Belorus Ilja Kazlouski, tretji pa Nemec Torben Illtz.

V nedeljo se bo Rok Šmit ob 10:25 podal na start finala A na 500 metrov, ob 10:30 mu bo v finalu A na isti razdalji sledila Mia Medved. Slednja bo odprla slovenske popoldanske nastope. Ob 16:41 bo veslala v finalu A na 200 metrov, ob 17:54 bo v finalu B na 200 metrov startal Miha Fartek, ob 18:04 pa bo v finalu B na 200 metrov veslal še Rok Šmit.

 

Prenos: https://www.youtube.com/CanoeEurope

 

Rezultati: https://timetable.europecanoeevents.com/