Mia Medved v Milanu še srebrna na 200 metrov

0
366

Mia Medved je tudi drugi dan mednarodne regate v sprintu na mirnih vodah v Milanu priveslala do zmagovalnih stopničk. Na 200-metrski razdalji kajakašic je bila druga. Moška kajakaška dvojca na 500 metrov Manfreda – Pikon in Faletič – Stojanović sta obstala v polfinalu.

Primorska kajakašica na mirnih vodah Mia Medved je odlično tekmovala na mednarodni regati v Milanu, kjer je v dveh tekmovalnih dneh osvojila dve kolajni. Sobotni zmagi na 500 metrov je v nedeljo dodala še srebrno kolajno na 200 metrov.

Mia je danes nastopila trikrat. Tako v kvalifikacijski kot polfinalni skupini je postavila najhitrejši čas, v finalu pa je veslala najhitreje danes, a je v cilju vseeno morala priznati premoč italijanski tekmici Francesci Genzo, dobitnici srebrne kolajne v K2 na svetovnem prvenstvu leta 2017. Mia je za Francesco Genzo zaostala za 34 stotink sekunde. Tretja je bila Italijanka Lucrezia Zironi, ki je zaostala za osem desetink.

V nedeljo so tekmovali tudi slovenski kajakaši, ki so v soboto nastopili v kajakaškem četvercu, tokrat pa so se preizkusili v dvojcih. Matevž Manfreda in Anže Pikon sta bila zelo blizu uvrstitvi v finale kajakaških dvojcev na 500 metrov, saj sta ju od napredovanja ločili pičli dve stotinki sekunde. V cilj svoje polfinalne skupine sta priveslala kot četrta, napredovanje v finale pa so si zagotovile prve tri posadke. Tako sta obstala v polfinalu, kakor tudi druga slovenska naveza Tit Faletič – Jakob Stojanović. Slednja sta v svoji polfinalni skupini zasedla peto mesto. V finalu sta zmagala Italijana Samuele Burgo in Andrea Schera, druga sta bila Alessandro Gnecchi in Andrea Domenico di Liberto, tretja pa Simone Bernocchi in Marco Borgotti.

Sprinterje na mirnih vodah 27. aprila na Bledu čakajo izbirne tekme, ki bodo dale odgovor, kdo bo Slovenijo zastopal na največjih mednarodnih tekmovanjih letošnjega leta.

K1ž 200m finale (ob 40:10):

https://www.facebook.com/federcanoa/videos/774305384072727