Mia Medved za konec SP v Plovdivu 12., Rok Šmit 17. na 500m.

0
587

S polfinalnimi in finalnimi preizkušnjami na 500-metrski razdalji se je v bolgarskem Plovdivu zaključilo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan prvenstva sta v finalih B na 500 metrov veslala Mia Medved, ki je bila 12., in Rok Šmit, ki je zasedel 17. mesto.

Zadnja slovenska predstavnika, ki smo ju spremljali na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, sta v polfinalnih nastopih zasedla mesti, ki so ju uvrstila v finale B.

Mia Medved je v svoji polfinalni skupini mlajših članic na 500 metrov v cilj priveslala kot peta in tako za približno sekundo in pol zgrešila napredovanje v finale A. Kmalu jo je čakal nastop v finalu B, kjer je bila nato tretja, saj sta pred njo v cilj priveslali le Norvežanka Maria Virik in Južnoafričanka Donna Catherine Hutton. S tretjim časom finala B si je v skupni razvrstitvi zagotovila 12. rezultat svetovnega prvenstva. V finalu A si je naslov svetovne prvakinje priveslala Madžarka Tamara Takacs, druga je bila Novozelandka Aimee Fisher, tretja pa Belorusinja Alina Svita.

V finalu B med mlajšimi člani je veslal tudi kajakaš Rok Šmit. Član bohinjskega kluba je bil v svoji polfinalni skupini na 500 metrov četrti, tako da je za eno mesto zgrešil uvrstitev v finale A, kamor so se iz njegove skupine uvrstili predstavniki Francije, Norveške in Latvije. Finale B kajakašev do 23 let je bil povsem zadnja tekma prvenstva. Šmit je zasedel osmo mesto in se bo tako iz Bolgarije vrnil s 17. rezultatom na tej tekmovalni razdalji. Svetovni prvak je postal Ukrajinec Oleh Kukharik, drugi je bil Francoz Guillaume Le Floch Decorchemont, tretji pa Norvežan Jon Amund Vold. Tako Francoz kot Norvežan sta veslala v polfinalni skupini skupaj s Šmitom.

Medtem ko so mladinci in mlajši člani zaključili s svetovnim prvenstvom, pa le-to čez slab mesec dni čaka člane. Svetovnega prvenstva v portugalskem Montemor-o-Velhu se bosta udeležila kajakašica Anja Osterman in kajakaš Jošt Zakrajšek.

 

Rezultati: http://results.imas-sport.com/imas/regatta.php?competition=wettkampf_184