Val Manfreda Vidrih tretji v kvalifikacijah pokala Donave v Bratislavi.

0
350

V Bratislavi ta konec tedna poteka prva izmed dveh tekem za pokal Donave (druga sledi prihodnji konec tedna na Dunaju). Preizkušnje na Slovaškem se je udeležilo kar nekaj slovenskih tekmovalcev, prvi dan, ko so bile na sporedu kvalifikacije, pa je za najboljši dosežek poskrbel Val Manfreda Vidrih, ki je bil tretji v kvalifikacijah kajakašev.

Kajakaš tacenskega kluba Val Manfreda Vidrih je uvodni dan slalomskega tekmovanja v Bratislavi opravil zelo dobro, saj je v kvalifikacijah zaostal le za Nemcem Stefanom Hengstom in Čehom Ondrejem Cviklom. Po prvi vožnji so si napredovanje v nedeljski polfinale zagotovili še Tine Kancler kot peti, Simon Brus, ki je bil 15., in Žan Jakše, ki je bil 22. Z drugim nastopom si je nedeljsko tekmo priveslal še Luka Čižman, David Rozman, Luka Oplotnik, Jan Ločnikar, Blaž Anžlovar, Aljaž Marolt, Marko Petek, Matej Jereb in Klemen Kavzar pa so obstali v kvalifikacijah.

V konkurenci kanuistov je bil izmed Slovencev najvišje Jure Lenarčič, ki je kvalifikacije končal na šestem mestu. S prvo vožnjo je v polfinale napredoval tudi Tine Kancler, v drugo pa se je kot deseti kanuist kvalifikacij v naslednjo fazo tekmovanja prebil tudi Juš Javornik. Najhitrejši je bil olimpijski podprvak iz Ria Slovak Matej Benuš, drugi je bil Čeh Matyas Lhota, tretji pa Nemec Timo Trummer.

V ženski konkurenci, kjer Slovenk tokrat ni bilo na startu, sta prednjačili Avstrijki. Med kajakašicami je z več kot desetimi sekundami naskoka pred najbližjimi zasledovalkami v kvalifikacijah zmagala Corinna Kuhnle, ped Slovakinjo Eliško Mintalovo in Čehinjo Antonie Galuškovo, v kanuju pa je bila najhitrejša Viktoria Wolffhardt, pred Američanko Sage Donnelly in Slovakinjo Simono Glejtekovo.

Več informacij in vsi rezultati: http://www.danubecup.com/