Mladi kajakaši so se konec januarja družili na snegu, na taboru teka na smučeh na Pokljuki.

0
564

Mladi kajakaši so se konec januarja družili na snegu, in sicer na Pokljuki. Preko 100 se jih je zbralo v vojašnici na Rudnem Polju. Za njih so skrbeli klubski trenerji in učitelji teka na smučeh.

 

 

Tek na smučeh je eden najboljših dopolnilnih športov za kajakaše tako na divjih kot tudi na mirnih vodah. Da ni le koristen pač pa tudi zelo zabaven so ugotovili tisti, ki so se konec januarja prvič postavili na tekaške smuči. Nič manj pa ni bilo zabavno za boljše tekače, ki so prišli svoje znanje teka na smučeh izpopolnjevati in nabirati kondicijo za prihajajočo sezono. Udeleženci tabora so se preizkusili tudi v streljanju z zračno puško, odpravili so se na nočno sankanje z lučkami, zadnji dan pa so se pomerili na tekmovanju v teku na smučeh. Cicibani/cicibanke na 600, mlajši in starejši dečki/deklice na 2000 in mladinci/mladinke na 3500 metrov. Rezultati so v priponki.

Mlade je na tekaških progah navduševala tudi družba simpatičnih članov biatlonske reprezentance, ki se ja ta čas mudila na Pokljuki na zaključnih pripravah pred svetovnim prvenstvom.

Utrinke s tabora si lahko ogledate v fotogaleriji.