Mladi slalomisti odprli letošnjo serijo tekem za slovenski pokal.

0
562

Celjski kajakaški center je gostil prvo tekmo slovenskega pokala v slalomu na divjih vodah za mlajše kategorije. Na Savinji je nastopilo okoli 130 tekmovalk in tekmovalcev iz osmih slovenskih klubov ter nekaj predstavnikov Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

V konkurenci starejših deklic je dvojna zmaga po pričakovanjih romala v roke Eve Aline Hočevar, ki je bila najboljša tako v kajaku kot kanuju. V kajaku se je članici KK Simon še najbolj približala članica domačega celjskega kluba Zala Zanoškar, tretja je bila Neja Vodopivec iz Soških elektrarn, v kanuju pa se je za Evo Alino Hočevar uvrstila Manca Gosenca iz KKK Ljubljana. Dekleta so se na progo podala tudi v dvojcih. Sara Belingar in Neja Vodopivec (KK Soške elektrarne) sta s progo opravili hitreje kot Lea Volk in Hana Iljaš (KKK Čatež).

Najboljši kajakaš med starejšimi dečki je postal Štefan Božič in KK Soške elektrarne, drugi je bil Vid Oštrbenk iz Čateža, tretji pa Lan Tominc iz Celja. Prvouvrščena iz te kategorije sta kolajni osvojila še v dvojcu, Vid Oštrbenk pa tudi v kanuju enosedu. Med dvojci sta Nejc Polenčič in Štefan Božič (KK Soške elektrarne) s progo opravila hitreje kot Maj in Vid Oštrbenk (KKK Čatež) ter Rok Bezeljak in Jan Šušmel (KK Soške elektrarne). V kanuju je zmagal Vid Oštrbenk, pred Nejcem Polenčičem in Jako Bernatom (KKK Tacen).

V konkurenci mlajših dečkov je med kajakaši zmagal Lan Ločnikar, pred klubskim kolegom Lovrom Petkom (oba KKK Nivo Celje) in Lenartom Lapornikom (KKK Tacen). Med kajakašicami v tej starostni kategoriji je bila najuspešnejša Zarja Colnar (KKK Tacen), druga je bila Helena Domanjko (KKK Ljubljana), tretja pa Sara Belinger (KK Soške elektrarne). Med cicibankami sta nastopili le članici KK Simon Gaja Bitenc in Brina Zupan, med cicibani pa se je na progi najbolje znašel Kimi Stevanovič (KK Soške elektrarne). Za njim sta se zvrstila Anže Marinko (KKK Tacen) in Žiga Lin Hočevar (KK Simon).

Možnost nastopa so dobili tudi mladinci, kjer se je tekme udeležilo nekaj tekmovalcev domačega kluba, KKK Tacen in KKK Ljubljana, predvsem pa predstavniki hrvaških kajakaških klubov. Med kanuistkami sta startali Lea Novak (KKK Tacen) in Jana Hočevar (KKK Ljubljana), med kanuisti je bil najboljši Urh Turnšek iz KKK Nivo Celje, med kajakaši pa sta prvi mesti osvojila hrvaška predstavnika Miha Lončar in Damian Kukec, na tretjem mestu je tekmo končal Teo Karner, četrti je bil Izak Jenko, peti pa David Rozman (vsi KKK Nivo Celje).

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Rezultati_Celje2015_PhXk.pdf