Mladi slalomisti po evropske naslove v Bratislavo.

0
619

Pred slalomisti na divjih vodah je evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Po zelo uspešnem nedavnem svetovnem prvenstvu v Italiji, ko je slovenska ekipa osvojila štiri kolajne, so cilji znova visoki. Na Slovaškem bo tekmovalo dvajset slovenskih reprezentantov.

Slovenska reprezentanca mladincev in mlajših članov v slalomu na divjih vodah se že mudi na Slovaškem, kjer jih med četrtkom in nedeljo čaka evropsko prvenstvo. Prvo ime slovenske ekipe v Bratislavi bo po zaslugi odličnih nastopov na svetovnem prvenstvu v Ivrei mladinka Eva Alina Hočevar, aktualna svetovna mladinska prvakinja med kajakašicami. Sicer ne bo osamljena med tistimi slovenskimi reprezentanti, ki bodo poskušali doseči čim boljše rezultate. V ekipi je namreč vrsto odličnih mladih tekmovalk in tekmovalcev, tudi tistih, ki so del članske reprezentance.

Med kajakaši do 23 let bodo tako tekmovali Martin Srabotnik, Niko Testen in Vid Kuder Marušič, med mladinci Lan Tominc, Vid Oštrbenk in Ulan Valant, v kanuju bodo slovenske barve med mlajšimi člani zastopali Žiga Taljat, Klemen Vidmar in Tine Kancler, med mladinci pa Urh Turnšek, Nejc Polenčič in Jaka Bernat. Med kanuistkami do 23 let bosta tekmovali Nina Bizjak in Alja Kozorog, med mladinkami pa Eva Alina Hočevar in Lea Novak. Slednji bosta med mladinkami nastopali tudi v kajaku, kjer bo poleg njiju veslala še Sara Belingar. V kajaku med mlajšimi članicami pa bodo nastopile Eva Jeklin, Zala Zanoškar in Helena Domajnko. Vsi z izjemo Domajnkove so letos že tekmovali na svetovnem prvenstvu v slalomu za mladince in mlajše člane v Italiji.

Otvoritev prvenstva bo v sredo, v četrtek in petek pa bodo na vrsti posamični kvalifikacijski nastopi. V četrtek bodo nastopali kajakaši in kanuistke, v petek pa še kajakašice in kanuisti. V petek popoldne bodo na sporedu tudi ekipne tekme, kjer so se naši reprezentanti s tremi kolajnami izkazali na nedavnem svetovnem prvenstvu). V soboto sledijo polfinalni in finalni nastopi kajakašev in kanuistk, v nedeljo pa še kajakašic in kanuistov.

 

SLOVENSKA REPREZENTANCA

U23

K1M: Martin Srabotnik, Niko Testen, Vid Kuder Marušič

K1Ž: Eva Jeklin, Zala Zanoškar, Helena Domajnko

C1M: Žiga Taljat, Klemen Vidmar, Tine Kancler

C1Ž: Nina Bizjak, Alja Kozorog

 

MLADINCI

K1M: Vid Oštrbenk, Lan Tominc, Ulan Valant

K1Ž: Eva Alina Hočevar, Lea Novak, Sara Belingar

C1M: Urh Turnšek, Nejc Polenčič, Jaka Bernat

C1Ž: Eva Alina Hočevar, Lea Novak

 

 

Spletni prenos prvenstva bo na voljo na Youtube kanalu Canoe Europe: https://www.youtube.com/CanoeEurope

Rezultati v živo: https://siwidata.com/canoelive/#/live/eca/1372

Uradna stran prvenstva: http://canoebratislava.sk/