Najmlajši divjevodaši ta konec tedna v Tacnu.

0
692

Medtem ko se bodo najboljši slovenski mladinci in mlajši člani ta konec tedna za čim boljše uvrstitve potegovali na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, bodo najmlajši slovenski divjevodaši svoje znanje kazali na savskih brzicah. Med petkom in nedeljo bodo na Savi potekala kar tri državna prvenstva za mlajše kategorije.

V petek se bo pester tekmovalni vikend za najmlajše začel s tekmo državnega prvenstva v klasičnem spustu. Mlajši in starejši dečki ter deklice se bodo podali na progo na sotočju Sore in Save ter veslali do visečega mostu pri Vikrčah. Začetek posamične tekme je predviden za 15. uro, ob 17. uri pa bodo sledile še ekipne vožnje.

Dan kasneje se bo dogajanje preselilo na kajakaško progo vTcanu, ki bo čez dva tedna gostila tekmo svetovnega pokala. Mladi divjevodaši, ki bodo imeli priložnost nastopov v kajaku, kanuju in dvojcih, se bodo namreč pomerili na tekmi državnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mlajše kategorije. Start bo pod zapornico, cilj pa pred izlivom v strugo. Prva vožnja se bo začela ob 10. uri, druga ob 12. uri, ekipne tekme pa ob 14.30.

Kajakaški festival se bo zaključil v nedeljo z državnim prvenstvom v sprintu na divjih vodah za mlajše kategorije, prav tako na tacenskih brzicah. Začetek tekmovalnega dne je predviden za 10. uro, druga vožnja bo ob 11.30, ekipne tekme pa ob 13.30.

 

 

Več informacij je na voljo v razpisih.

 

DP v klasičnem spustu za mlajše kategorije, 17. avgust:

www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/RAZPIS_ZA_DRŽAVNO_PRVENSTVO_V_KLASIČNEM_SPUSTU_ZA_MLAJŠE_KATEGORIJE_2018_hrlv.pdf

DP v slalomu za mlajše kategorije, 18. avgust:

www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/RAZPIS_ZA_DRŽAVNO_PRVENSTVO_V_SLALOMU_ZA_MLAJŠE_KATEGORIJE_2018_rPks.pdf

DP v sprintu na divjih vodah za mlajše kategorije, 19. avgust:

www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/RAZPIS_ZA_DRŽAVNO_PRVENSTVO_V_SPUST_ŠPRINTU_ZA_MLAJŠE_KATEGORIJE_2018_peNP.pdf