Maratonci v Bohinju do naslovov državnih prvakov.

0
536

Bohinjsko jezero je danes gostilo 12. bohinjski kajakaški maraton, ki je hkrati štel za državno prvenstvo kot tudi za tekmo slovenskega pokala za mlajše kategorije. Med člani je v kajaku slavil Peter Samotorčan, med mladinkami Manca Mikelj, med mladinci pa Tit Faletič. 

Dvanajst kategorij je bilo izpeljanih v okviru kajakaškega maratona, ki je potekal v Bohinju, in na katerem so veslali vsi, od najmlajših cicibanov pa vse do članov in veteranov. V članski konkurenci je s progo najbolje opravil član kajakaškega kluba Orka Peter Samotorčan, za katerim je v cilj priveslal Dave Hibell v barvah bohinjskega kluba, na tretje mesto je prišel Jakob Stanič iz KKK Krško, kot četrti pa je preizkušnjo zaključil Rok Štefič iz Orke. 

Do zmage v konkurenci mladink je priveslala kajakašica bohinjskega kluba Manca Mikelj, ki je osvojila naslov tudi med mlajšimi mladinkami. Brina Novak iz kluba Roto Attivo je bila druga, Ula Valentič iz KKK Žusterna pa tretja med mladinkami. Med mlajšimi mladinkami sta Manci Mikelj na odru za zmagovalke družbo delali še Neja Vodopivec (KK Soške elektrarne) in Hana Iljaš (KKK Čatež). 

Med mladinci se je zmage veselil član kluba Soške elektrarne Tit Faletič, za njim je v cilj priveslal njegov klubski kolega Alen Mugerli, tretji pa je bil Filip Toplikar iz KKK Žusterna. Mugerliju je pripadel naslov med mlajšimi mladinci, na drugem mestu je bil uvrščen Jakob Stojanovič (KKK Čatež), na tretjem pa Jan Černe (KK SE).

Med starejšimi deklicami je bila najhitrejša Tjaša Mikelj (KKK Bohinj), druga je bila Tia Franca (KKK Žusterna), tretja pa Urška Muster (KKK Bohinj). Najuspešnejši starejši deček je bil Matevž Manferda, tik za njim pa sta se zvrstila njegova klubska kolega iz KK Soške elektrarne Rok Maver in Jaka Hvala.

Za trojno zmago čateškega kluba so v konkurenci mlajših deklic poskrbele Naja Pinterič, Eva Stojanovič in Tija Iljaš, med mlajšimi dečki pa sta bila prvi in drugi Tjaš Velikonja in Gašper Manfreda iz KK Soške elektrarne, tretji pa Tine Karlovič iz KKK Orka. 

Med najmlajšimi cicibani je tokrat zmagal Tilen Kolbe (KKK Orka), pred Patrikom Košancem (KKK Ankaran) in Amadejem Erlahom (KKK Bohinj), med cicibankami pa so prva tri mesta zasedle Eleonore Pogačnik (KKK Orka), Špela Flego (KKK Ankaran) in Deborah Jakomin (KKK Adria). 

Veslali so tudi veterani, med katerimi je najboljši čas postavil član domačega kluba Darko Logar, drugi je bil Matjaž Avšič, tretji pa Jože Hafner.