Uspešen začetek evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v Bratislavi.

0
292

S kvalifikacijami kajakašev in kanuistk tako med mladinci kot mlajšimi člani se je v Bratislavi začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Uvodni dan prvenstva je bil za slovensko ekipo uspešen, najboljši rezultat dneva pa je z osmim časom med kajakaši do 23 let postavil Martin Srabotnik. Na devetem mestu je kvalifikacije zaključil mladinec Ulan Valant. Vsi slovenski predstavniki uvodnega dne evropskega prvenstva so se uvrstili v polfinale.

Kot prvi so se na progo v Bratislavi podali kajakaši mladinci, kjer so slovenski predstavniki uvodno oviro preskočili brez težav. Z devetim rezultatom kvalifikacij se je izkazal Ulan Valant, ki je tako v polfinale napredoval že s prvim nastopom. Le ena vožnja je bila dovolj tudi za Lana Tominca, ki je bil 20. in tako kot zadnji napredoval s prvo vožnjo. Še drugič je šel na progo Vid Oštrbenk, ki pa je bil nato sedmi in si tudi on zagotovil sobotni polfinalni nastop. Najhitrejši mladinec v kvalifikacijah je bil Italijan Jakob Luther, drugo mesto je osvojil Britanec Jake Brown, tretje pa Čeh Jakub Krejci.

Med kajakaši do 23 let je najboljši slovenski rezultat dneva postavil Martin Srabotnik, ki je bil osmi. Z 19. časom prve vožnje je v polfinale napredoval tudi Niko Testen, Vid Kuder Marušič pa je moral na progo še enkrat. V drugem nastopu je bil 6. Zmagovalec kvalifikacij med kajakaši do 23 let je bil Francoz Mathurin Madore, drugi je bil Slovak Andrej Malek, tretji pa Nemec Thomas Strauss.

V mladinski konkurenci kanuiastk je Lea Novak v kvalifikacijah zasedla 12. mesto, Eva Alina Hočevar, ki je imela v preteklih dneh nekaj težav s poškodbo in tudi ni trenirala, pa je napredovala s tretjim časom druge vožnje. Najhitrejša kanuistka v kvalifikacijah je bila Čehinja Eva Rihova, druga je bila Britanka Ellis Miller, tretja pa Poljakinja Aleksandra Stach.

Tudi med mlajšimi članicami smo imeli na startu dve kanuistki. Nina Bizjak je postavila deveti čas, kar je pomenilo, da je v sobotni del tekmovanja napredovala po prvi vožnji. Dobro je kazalo tudi Alji Kozorog, a se ji je ponesrečilo povsem na koncu, v zadnjih dvojih vratih, kjer je nato prejela 52 kazenskih sekund. V drugem nastopu je bila 3. Francozinja Marjorie Delassus je dobila kvalifikacije kanuistk do 23 let, druga je bila Rusinja Alsu Minazova, tretja pa Slovakinja Simona Glejtekova.

Prenos prvenstva: https://www.youtube.com/CanoeEurope

Rezultati v živohttps://siwidata.com/canoelive/#/live/eca/1372