Mladi slalomisti prvi dan ECA mladinskega pokala v Solkanu do sedmih kolajn.

0
607

Soške brzice ta vikend gostijo mlade slalomistke in slalomiste na divjih vodah, ki tekmujejo na tekmi ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah. Na prvi tekmi so se slovenski predstavniki v močni mednarodni konkurenci skoraj 400 tekmovalcev in tekmovalk iz 13 držav izkazali s sedmimi kolajnami.

Do treh kolajn so priveslali kanuisti. Nejc Polenčič je bil najboljši v konkurenci do 16 let, kjer je slavil pred Čehom Eduardom Lerchom, bronasto kolajno pa si je priveslal Jaka Bernat. Na četrtem mestu je v tej konkurenci preizkušnjo zaključil Maj Oštrbenk, Nik Gerčer je bil peti, Juš Javornik pa osmi. Med kanuisti do 18 let je zmagal Celjan Urh Turnšek, drugo in tretje mesto pa sta si priveslala Italijana Flavio Micozzi in Matteo de Franco. Aljaž Jug je zasedel peto mesto.

Med kajakaši do 16 let sta Vid Oštrbenk in Štefan Božič zasedla drugo oziroma tretje mesto, zaostala pa le za Čehom Kubo Krejcijem. Med najboljšo deseterico so se uvrstili še Jan Ločnikar, ki je bil peti, Erazem Šavli, ki je bil sedmi, Lan Tominc kot osmi in Luka Oplotnik kot deseti najhitrejši kajakaš v konkurenci U16.

Med kajakaši do 18 let je Tine Kancler zasedel četrto mesto, David Rozman pa je bil osmi. Zmagal je Čeh Jan Barta, pred Italijanoma Davidem Ghisettijem in Valentinom Lutherjem.

Uspešno je nastopila tudi Eva Alina Hočevar, ki je prejšnji konec tedna debitirala na tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, tokrat pa v konkurenci kajakašic do 16 let zasedla tretje mesto. Zmagala je članica domačega kluba Ria Šribar, ki sicer tekmuje za Združene države Amerike, pred Italijanko Marto Bertoncelli.

Prav tako do tretjega mesta je priveslala tudi Eva Jeklin med kajakašicami do 18 let, tik za njo, na četrto mesto, pa se je uvrstila Lea Novak. Zmagala je Slovakinja Sona Stanovska, pred Rusinjo Dario Šajdurovo.

Lea Novak je četrto mesto zasedla tudi v konkurenci kanuistk do 18 let. Zmagala je Rusinja Šajdurova, pred Sono Stanovsko in Italijanko Carolino Massarenti. V konkurenci kanuistk do 16 let nismo imeli svoje predstavnice. V kategoriji C2 mešano U18 sta nastopili le dve italijanski posadki, v kategoriji C2M U16 in U18 pa le po ena posadka iz Slovenije oziroma Hrvaške.

 

Dobitniki kolajn v konkurenci ECA mladinskega pokala, Solkan, 1. tekma, 17.6.2017

 

K1M U16

1. Kuba Krejci ČEŠ

2. Vid Oštrbenk SLO

3. Štefan Božič SLO

 

K1M U18

1. Jan Barta ČEŠ

2. Davide Ghisetti ITA

3. Valentin Luther ITA

 

K1Ž U16

1. Ria Šribar ZDA

2. Marta Bertoncelli ITA

3. Eva Alina Hočevar SLO

 

K1Ž U18

1. Sona Stanovska SVK

2. Daria Šaidurova RUS

3. Eva Jeklin SLO

 

C1M U16

1. Nejc Polenčič SLO

2. Eduard Lerch ČEŠ

3. Jaka Bernat SLO

 

C1M U18

1. Urh Turnšek SLO

2. Flavio Micozzi ITA

3. Matteo de Franco ITA

 

C1Ž U16

1. Elizaveta Terekhova RUS

2. Elena Borghi ITA

3. Marta Bertoncelli ITA

 

C1Ž U18

1. Daria Shaidurova RUS

2. Sona Stanovska SVK

3. Carolina Massarenti ITA

 

C2M U16

1. Maj Oštrbenk – Vid Oštrbenk SLO

 

V kategoriji U14, ki ni uradni del ECA evropskega pokala, so se podobno kot v kategorijah U16 in U18 izkazali tudi slovenski tekmovalci. Sara Belingar je zmagala v kanuju in bila druga v kajaku, Martin Gale je bil tretji v kanuju, četrta mesta so si priveslali kajakašica Helena Domajnko, kajakaš Miha Faganelj in kanuist Adam Križaj, Hana Iljaš je bila šesta med kajakašicami, kajakaš Urban Gajšek je bil osmi, kajakašica Daša Grešak deveta, Naja Pinterič pa deseta.

 

K1Ž U14

1. Evy Leibfarth ZDA

2. Sara Belingar SLO

3. Ivana Chelbova SVK

 

K1M U14

1. Ilja Buran SVK

2. Egor Smirnov RUS

3. Ondrej Macus SVK

 

C1M U14

1. Martino Berzon ITA

2. Marek Riegel SVK

3. Martin Gale SLO

 

C1Ž U14

1. Sara Belingar SLO

2. Ivana Chlebova SVK

 

Na Soči so se pomerili tudi nekateri starejši tekmovalci. Med kajakaši v kategoriji U23 je zmagal Vid Kuder Marušič, drugi je bil Italijan Marco Vianello, tretji pa Luka Čižman. Med kanuisti je bil najboljši Italijan Paolo Ceccon, drugi je bil Rus Aleksej Popov, tretji Jakob Jeklin, četrti pa Žiga Taljat.

V nedeljo sledi še druga tekma ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah.

 

Rezultati polfinala kategorij U16 in U18 so na voljo tu.

Rezultati finala U16 in U18 so na voljo tu.

Rezultati polfinala U14 so na voljo tu.

Rezultati finala U14 so na voljo tu.