Mladi slalomisti uspešni na ECA mladinskih pokalih v slalomu na divjih vodah.

0
592

Ob koncu tedna se bo v poljskem Krakovu nadaljevala serija ECA mladinskih pokalov v slalomu na divjih vodah, kjer zelo uspešno tekmujejo tudi naše mlade tekmovalke in tekmovalci. V letošnjem letu so že bile organizirane tekme v Italiji, Nemčiji, Avstriji in Sloveniji, sledijo pa še preizkušnje na Poljskem in Češkem. Za ECA mladinski pokal tekmujejo slalomisti in slalomistke v kategorijah do 16 in 18 let.

Po osmih izmed dvanajstih tekem med kanuisti do 18 let v skupni razvrstitvi vodi Juš Javornik, ki ima trenutno 21 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Miroslavom Korinekom s Slovaške. Tretji je Italijan Flavio Micozzi. Jaka Bernat je v skupni razvrstitvi trenutno šesti, Urh Turnšek 20., Nejc Polenčič pa 23.

Med kanuisti do 16 let je na četrtem mestu v skupni razvrstitvi uvrščen Lenart Lapornik, Nejc Gradišek je šesti, Adam Križaj sedmi, Maj Oštrbenk osmi, Nik Gerčer pa 32. Vodi Slovak Juraj Dieška, pred Britancem Kurtsom Adamsom Rozentalsom in Italijanom Martinom Barzonom.

Med kajakaši do 18 let imamo med najboljšo trojico dva predstavnika. Trenutno je namreč v vodstvu Lenart Burgar, Vid Oštrbenk pa je tretji. Med slovenskima slalomistoma se nahaja Italijan Marco Romano. V tej kategoriji je Štefan Božič peti, Ulan Valant deveti, Erazem Šavli 15., Urban Novak 16., Andraž Pavšič 18., Klemen Kavzar 41., Marko Petek 51., Luka Oplotnik pa 61.

Med kajakaši do 16 let je Urban Gajšek po osmih tekmah četrti, kljub temu, da ni nastopil v Flattachu. Twan Lange je uvrščen na skupnem šestem mestu, Jan Gril je 12., Rok Pistotnik 19., Lan Tominc 23., Rok Bezeljak 26., Jan Ločnikar 28., Jakob Mlakar 32., Aljaž Marolt 44., Miha Faganelj pa 76.

Med kanuistkami do 18 let je Lea Novak uvrščena na peto mesto. Vodi Kazahstanka Kanila Safina, druga je Hrvatica Katja Bengeri, tretji pa Irka Maeve Martin. Na šestem mestu med kanuistkami do 16 let pa lahko najdemo Evo Alino Hočevar. Novakova je  kanuju nastopila na dveh tekmah, in sicer v Augsburgu in Flattachu, Eva Alina Hočevar pa le v Augsburgu.

Obe letošnji članski reprezentantki v kanuju sta tekmovali tudi v kajaku, kjer pa je trenutno izmed Slovenk v najboljšem položaju Sara Belingar, ki z 293 točkami skupaj z Italijanko Mileno Marini zaseda vrh razpredelnice med kajakašicami do 16 let. Eva Alina Hočevar je tudi v kajaku trenutno šesta, Živa Jančar je 14., Zala Zanoškar 16., Helena Domajnko 18., Ana Šteblaj 34., Hana Iljaš pa 37. V kategoriji do 18 let je Lea Novak uvrščena na 17. mesto, saj je v kajaku nastopila le v Avstriji.

 

 

REZULTATI

Valstagna: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/ECAJuniorCupValstagna2018_9xbm.pdf

Augsburg: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/ECAJuniorCup_Augsburg2018_GK71.pdf

Flattach: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/ECAJuniorCup2018_Flattach_b6Eq.pdf

Solkan: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/ECAJuniorCup_Solkan2018_TBmn.pdf

 

Več lahko najdete na uradni strani tekmovanja: http://ecajuniorslalomcup.eu/

 

Foto: Facebook Kajak klub Soške Elektrarne