Mladi slalomisti uspešni na mladinskem evropskem pokalu v Bratislavi.

0
608

Z dvanajsto preizkušnjo se je v Bratislavi zaključila letošnja serija tekem ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah. Na nedeljski tekmi so mladi slovenski tekmovalci in tekmovalke osvojili komplet kolajn. Zmagal je kajakaš Jan Ločnikar, druga je bila Zala Zanoškar, tretja pa Sara Belingar.

Kajakaš celjskega kluba Jan Ločnikar je zmagal na zadnji letošnji tekmi ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah v Bratislavi. V finalu kajakašev do 16 let sta se mu na zmagovalnih stopničkah pridružila Slovak Filip Stanko in Čeh Martin Rudolfer. V tem finalu so veslali še trije slovenski predstavniki. Žiga Zidar je bil 16., Aljaž Marolt 21., Urban Gajšek pa 28.

Do drugega mesta med kajakašicami do18 let je bila še ena predstavnica celjskega kluba Zala Zanoškar druga, saj je s progo bolje opravila le Čehinja Lucie Nesnidalova. Na tretje mesto se je uvrstila Slovakinja Kristina Durecova.

Za slovenski komplet kolajn je poskrbela Primorka Sara Belingar, ki je bila tretja med kajakašicami do 16 let. V tej konkurenci je zmagala Slovakinja Ivana Chlebova, pred Čehinjo Ivano Kloboučkovo in slovensko predstavnico.

V finalu kajakašev do 18 let je tik za najboljšo trojico preizkušnjo končal Lan Tominc, ki je bil četrti. Lenart Burgar je zasedel 12. mesto, Vid Oštrbenk pa je bil 13. Za dvojno francosko zmago v tej konkurenci sta poskrbela Noe Perreau in Florian Busson, tretji pa je bil Nemec Tillmann Roeller.

Med kanuisti do 16 let je v finalu veslal Martin Gale in zasedel deveto mesto. Zmagal je Avstrijec Timo Haslmaier, drugi je bil Italijan Martino Barzon, tretji pa Čeh Michal Urban. Med kanuisti do 18 let bil Juš Javornik na koncu sedmi, Nejc Polenčič pa osmi. Zmagal je Slovak Juraj Mraz, pred Francozoma Loicom Trenchantom in Thomasom L”Huillierom.

V Bratislavi so se izven konkurence za evropski mladinski pokal podali na progo tudi člani in mlajši od 14 let. Med člani je v kajaku zmagal Martin Srabotnik, Marko Petek pa je zasedel peto mesto, med mlajšimi od 14 let je bil Atej Zobec Urbančič v kajaku tretji, Rene Jeklin peti, Domen Bregar deseti, Jon Šenk 15., Jakob Bajt 17., Igor Suvorov pa 25. Med kajakašicami do 14 let je bila Naja Pinterič šesta.

 

 

Vsi rezultati so na voljo na: http://canoebratislava.sk/live-results/