Jure Lenarčič zmagal v skupnem seštevku evropskega pokala v slalomu na divjih vodah.

0
609

S tekmo v Bratislavi se je zaključila letošnja serija tekem za evropski pokal v slalomu na divjih vodah. V tej seriji so tekmovalci in tekmovalke nastopali v Markkleebergu, Tacnu, Liptovskem Mikulašu, Meranu, Pragi in Bratislavi. Po šestih preizkušnjah je Jure Lenarčič zmagal v skupnem seštevku med kanuisti, med kajakaši pa je bil Vid Kuder Marušič drugi.

Večina slovenskih tekmovalcev in tekmovalk je v okviru evropskega pokala nastopila le v Tacnu, a nekateri so se vendarle preizkusili tudi na drugih prizoriščih v Meranu, Pragi in Bratislavi. Med njimi je bil kanuist Jure Lenarčič, ki je na koncu s 170 točkami tudi slavil v skupnem seštevku te serije, pred Slovakom Matejem Benušem in Nemcem Lennardom Tuchschererjem. V skupnem seštevku je bil Anže Berčič enajsti, Žiga Taljat 23., med trideseterico najboljših pa je kot skupno 25. prišel tudi Urh Turnšek.

Lenarčič je nastopil na finalni tekmi v Bratislavi, kjer se je uvrstil v finale in na koncu zasedel sedmo mesto. Tokrat je slavil legendarni Slovak Michal Martikan, drugi je bil Čeh Vitezslav Gebas, tretji pa Francoz Valentin Marteil. V polfinalu je bil Juš Javornik 20., Nejc Polenčič 25, Urh Turnšek pa 26.

Na odličnem drugem mestu v skupnem seštevku je serijo končal Vid Kuder Marušič, ki je zaostal le za Čehom Ondrejem Tunko. Na tretje mesto v skupnem seštevku se je uvrstil Slovak Andrej Malek. Tik za trideseterico v skupnem seštevku serije lahko najdemo Žana Jakšeta, ki je 31.

Vid Kuder Marušič je veslal v finalu tekme v Bratislavi in se v zelo izenačeni preizkušnji uvrstil na sedmo mesto. Zmagovalca tekme Čeha Ondreja Tunko in slovenskega predstavnika je ločilo vsega skupaj 2,18 sekunde. Na drugo mesto je priveslal Čeh Jakub Krejči, tretji pa je bil Šved Isak Ohrstrom. V polfinalu sta veslala še Luka Čižman in Žan Jakše, ki sta bila 34. oziroma 36.

Med kajakašicami in kanuistkami v polfinalu nismo imeli svojih predstavnic, v skupnem seštevku serije pa sta se med trideseterico uvrstili Urša Kragelj, ki je 25., in Eva Terčelj kot 30. V kanuju je v skupnem seštevku Nina Bizjak zasedla 24. mesto, Eva Alina Hočevar pa je bila 30. Skupne zmage v kajaku se je veselila legendarna Slovakinja Elena Kaliska, v kanuju pa je zmagala njena rojakinja Monika Škachova.

 

Rezultati tekme v Bratislavi: http://canoebratislava.sk/live-results/

Skupni seštevek ECA evropskega pokala v slalomu na divjih vodah: https://canoe-europe.org/preview-file/eca-european-open-slalom-cup-2019_current-standings_f-3205.pdf

 

Foto: Pavol Uhrin