Mladi slalomisti v Krakovu za naslove svetovnih prvakov.

0
326

Ta teden bo pozornost namenjena mladim slalomistom na divjih vodah, ki dober teden po zaključku evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane na Slovaškem, že odštevajo minute do prvega starta na svetovnem prvenstvu v omenjenih starostnih kategorijah. V Krakovu bo od torka do nedelje potekalo svetovno prvenstvo v slalomu in ekstremnem slalomu, v obeh pa bomo imeli svoje predstavnike.

Slovenska ekipa je iz Liptovskega Mikulaša odpotovala neposredno v Krakov in se tam pripravljala na drugi vrhunec letošnje sezone za mladince in mlajše člane. Prve komplete kolajn bodo na Poljskem podelili že v torek, ko bodo potekale vse ekipne tekme. V sredo bodo na vrsti kvalifikacije kanuistov, kanuistk, kajakašic in kajakašev v konkurenci do 23 let, v četrtek pa kvalifikacije mladincev v prej omenjenih kategorijah. V petek se bodo v polfinalu in finalu preizkusili kanuisti in kajakašice tako med mlajšimi člani kot mladinci, v soboto pa bodo na vrsti še odločilne vožnje kanuistk in kajakašev v obeh starostnih skupinah. V nedeljo bodo na vrsti še preizkušnje v ekstremnem slalomu.

Slovenska ekipa bo enaka kot na evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu. V kanuju bodo tekmovali mlajši člani Tine Kancler, Urh Turnšek in Klemen Vidmar ter mladinci Jaka Bernat, Nejc Polenčič in Juš Javornik, med kanuistkami Alja Kozorog in Lea Novak v konkurenci do 23 let in Eva Alina Hočevar med mladinkami, med kajakašicami do 23 let bodo veslale Lea Novak, Sara Belingar in Daša Grešak, med mladinkami Eva Alina Hočevar, Helena Domajnko in Zala Zanoškar, med kajakaši pa Niko Testen, Žan Jakše in Vid Kuder Marušič do 23 let ter mladinci Lan Tominc, Vid Oštrbenk in Ulan Valant.

Tine Kancler in Vid Oštrbenk bosta v nedeljo nastopila še na svetovnem prvenstvu v ekstremnem slalomu na divjih vodah.

Spletna stran z rezultati, video prenosom: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-championships/krakow-2019