Mladi sprinterji bodo odpotovali na EP v Poznanju

0
587

Slovenska reprezentanca mladincev in mlajših članov v sprintu na mirnih vodah bo jutri odpotovala v Poznanj, kjer jih med četrtkom in nedeljo čaka evropsko prvenstvo. Slovensko ekipo sestavlja pet kajakašev in kajakašica.

Poznanj je letos evropska sprinterska prestolnica, saj so v začetku junija tam organizirali člansko evropsko prvenstvo, po tem ko je tik pred zdajci organizacijo odpovedal Duisburg, v četrtek pa se na jezeru Malta začenja še evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane.

Na prvenstvu bo nastopilo več kot 750 tekmovalk in tekmovalcev iz 37 evropskih držav. Med sodelujočimi bo tudi slovenska ekipa. V konkurenci mlajših članov in članic bomo pesti stiskali za kajakašico Mio Medved, ki bo veslala na 200 in 500 metrov, Tit Faletič bo veslal na 500 in 1000 metrov, Miha Fartek pa na 200-metrski razdalji. V mladinski konkurenci kajakaških dvojcev na 1000 metrov bosta veslala Matevž Manfreda in Alen Mugerli, ki sta imela v zadnjem času nekaj zdravstvenih težav, na 200 in 500 metrov pa bo tekmoval Jakob Stojanović.

Prvenstvo se bo začelo v četrtek s kvalifikacijami na 500- in 1000-metrski razdalji.

URNIK/REZULTATI: https://timetable.europecanoeevents.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

SPLETNI PRENOS: https://www.facebook.com/wzkaj/

URADNA STRAN: https://eca.wzkaj.poznan.pl/