V Solkanu namesto svetovnega evropsko prvenstvo v spustu za mladince in mlajše člane

0
248

Mednarodna kajakaška zveza (ICF) je bila primorana odpovedati za konec avgusta predvideno svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu, saj ni bilo prijavljenih dovolj tekmovalcev z drugih kontinentov, da bi zadostili pravilom veljavnosti prvenstva. A mlade evropske spustaše na Soči vseeno čaka prvenstvo, saj je upravni odbor evropske zveze (ECA) izglasoval, da bo v Sloveniji na sporedu evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane.

Mladi spustaši na divjih vodah so ostali brez predvidenega svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane na Soči, saj so zaradi trenutne zdravstvene situacije in omejitev pri potovanjih predstavniki drugih kontinentov odpovedali sodelovanje na letošnjem prvenstvu, tako da rezultati in prvenstvo ne bi bili veljavni, saj ne bi zadostili v pravilih določenemu številu prijavljenih držav in kontinentov.

A na Soči bomo vseeno lahko spremljali tekmovanje, prvo veliko mednarodno spustaško tekmovanje za mladince in mlajše člane po dveh letih. Solkanski organizatorji so namreč pristali na ponudbo, da namesto svetovnega gostijo evropsko prvenstvo v teh starostnih kategorijah, upravni odbor evropske kajakaške zveze pa je po glasovanju to odločitev tudi uradno podprl.

Prvenstvo stare celine bo potekalo v istem terminu, kot je bilo predvideno svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane, in sicer med 25. in 28. avgustom. Že teden prej, med 19. in 22. avgustom bo v Solkanu tudi evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane.