Mladi sprinterji na treningu v Sabaudiji.

0
319

Na izzive sezone 2014 se vneto pripravljajo tudi mladi sprinterji na mirnih vodah, ki trenutno trenirajo v italijanski Sabaudiji. V kraju, ki leži približno 100 kilometrov južno od Rima, trenirajo mladinci in mlajši člani, ki jih letos vrhunca sezone z evropskim in svetovnim prvenstvom čakata v Franciji in na Madžarskem.

Sabaudija ostaja tradicionalna baza za zimski trening slovenskih sprinterjev na mirnih vodah, ki v Italiji trenirajo že četrto leto zapored. Ekipi mladincev in mlajših članov pod vodstvom nekdanjega izvrstnega sprinterja Jerneja Župančiča Regenta sta nad pogoji na tamkajšnjem jezeru navdušeni, tekmovalcem pa ustrezajo tudi temperature, saj so bile v prvem tednu priprav tudi nad 20 stopinjami Celzija. »Treningi potekajo skoraj cel dan, saj je to obdobje, ko želijo tekmovalci dosegati velike volumne treninga na vodi. Glavna cilja sta vzdržljivost na vodi in utrjevanje tehnike. Temu pa gre dodati še vzdrževanje kondicije, regenerativne vsebine in nekaj treninga na višjih intenzivnostih,« je o vsebini priprav povedal Župančič Regent.

Sprinterska ekipa se je po lanski sezoni okrepila z dvema novima članoma – Simonom Ovnom in Maksom Frančeškinom –, ki sta spust potisnila na stranski tir in se v letošnji sezoni osredotočila na sprint. Župančič Regent je z njunim dosedanjim delom zadovoljen: »Gre jima kar dobro. Hitro se privajata na način dela, osvajata osnove kot so ravnotežje, tehnika in različni ritmi. Kot najstarejša sta po šestih mesecih tudi že najhitrejša. Videti moramo, kako se bodo izšle prve tekme, nato bo tudi lažje začrtati njune prihodnje korake.«

Slovenci v Sabaudiji niso osamljeni, saj skupaj z njimi trenira tudi Ilja Podpolni s svojim trenerjem Aviramom Mizrahijem, ki je nekoč sodeloval tudi z izraelskim kajakašem – svetovnim prvakom Michaelom Kolganovom. Slovenskim tekmovalcem se bodo pridružili tudi člani švicarske članske reprezentance, na jezeru Paola pa trenirajo tudi veslaške reprezentance Italije, Avstrije, Nemčije, Rusije in Ukrajine ter precej klubov s Švedske, Češke in Poljske.