Špela Ponomarenko Janić in Alan Apollonio sta najboljša športnika Kopra.

0
223

Sprinterja na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Alan Apollonio sta bila izbrana za najboljša športnika Mestne občine Koper v letu 2013. Slovenska reprezentanta sta si naziva prislužila po zaslugi izvrstnih rezultatov v lanski sezoni.

Špela Ponomarenko Janić je s tretjim mestom na svetovnem prvenstvu v Duisburgu priveslala do tretje kolajne na 200-metrski razdalji s svetovnih prvenstev, na mediteranskih igrah v Mersinu je bila dvakrat zlata, bila na stopničkah na tekmi svetovnega pokala v Poznanju, bila pa je tudi tretja v skupnem seštevku svetovnega pokala. Večkratna dobitnica priznanja za najboljšo športnico Kopra se na novo sezono trenutno pripravlja v Avstraliji, zato je nagrado v njenem imenu prevzela mama Zdenka Ponomarenko. »Žal tudi letos, tako kot že nekajkrat pred tem, na prireditvi za najboljše športnike Mestne občine Koper nisem prisotna, ampak sem kljub temu ponosna in mi je v čast, da sem bila ponovno izbrana za najboljšo športnico. Zato bi se rada zahvalila vsem, ki so mi pomagali, da je bila ta sezona tako vrhunska: v prvi vrsti je to Stjepan, brez katerega mi zagotovo ne bi uspelo in je najbolj zaslužen za vse moje rezultate, mami Zdenki, ki mi je že od začetka kariere v veliko podporo, Luki Koper in Slovenski vojski, brez katerih bi bila moja športna pot verjetno že davno končana, ter Mestni občini Koper in Kajak kanu klubu Žusterna, katerega članica sem že 20 let,« je iz Avstralije sporočila ena najboljših sprinterk sveta.

Tudi v konkurenci športnikov je nagrada za najboljšega športnika Mestne občine Koper romala v roke sprinterja na mirnih vodah – Alana Apollonia. Mladi kajakaš je skupaj z Maticem Klobučarjem blestel v kajakaškem dvojcu, saj sta po odličnih nastopih v prvem delu sezone uspehe nadgradila še z dvema kolajnama z največjih mladinskih tekmovanj v lanskem letu. Najprej sta na evropskem mladinskem prvenstvu v Poznanju na 1000-metrski razdalji priveslala do srebra, nato pa uspeh ponovila še na svetovnem mladinskem prvenstvu v kanadskem Wellingtonu, kjer sta na isti razdalji ponovno priveslala do srebrne kolajne. Nagrajen je bil tudi Alanov oče in trener Fredi Apollonio, ki je bil izbran za najboljšega trenerja Mestne občine Koper.