Mladi sprinterji uspešni na mednarodni regati v Auronzu

0
408

Auronzo di Cadore, ki je pred štirimi leti gostil mladinsko evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, prihodnje leto pa bo tu svetovno prvenstvo za mlajše kategorije, je ta konec tedna znova živel za sprint. Na močni mednarodni regati je nastopilo tudi devet Slovencev.

Slovenska ekipa se je znova odlično odrezala na močni mednarodni tekmi v sprintu na mirnih vodah. Deveterica slovenskih predstavnikov je priveslala do štirih kolajn, pri treh je bila soudeležena Mia Medved, ki vzdržuje odlično formo z nedavnega EP za mlajše člane v Beogradu, kjer je osvojila bron.

Tudi ta konec tedna je osvojila bron, in to kar tri. V posamični konkurenci kajakašic do 23 let na 200 metrov je bila počasnejša le od Italijank Lucrezie Zironi in Sare Daldoss, v istem finalu pa je bila Ana Šteblaj sedma. Mia in Ana sta moči združili v kajakaškem dvojcu na 200 in 500 metrov. Vrstni red na obeh razdaljah je bil povsem enak, saj sta slabili Sara Daldoss in Lucrezia Zironi, drugi sta bili Sara Vesentini in Elena Ricchiero, tretji pa Slovenki.

V konkurenci kajakašev do 16 let je z zmago navdušil Jure Kragelj. Na 1000-metrski razdalji sta mu na odru za zmagovalce družbo delala Niccolo Bassilichi in Sven Hirzel. Kragelj je na 5000 metrov priveslal na 12. mesto.

Zelo blizu zmagovalnih stopničk med kajakaši do 23 let je bil tudi Tit Faletič, ki je bil na 5000 metrov četrti, na 500 metrov pa je zasedel peto mesto.

Enaki uvrstitvi sta dosegla tudi Jakob Stojanović in Anže Pikon v dvojcu. Na 200 metrov med mlajšimi člani sta bila četrta, na 500 metrov pa peta. Pikon je med mlajšimi člani v K1 na 200 metov zasedel šesto mesto.

Med kajakaši mladinci na 5000 metrov je bil Santiago Leban Parada 17., Andrej Korošec pa 30.

V Italiji sta poleg prej omenjenih tekmovala še Tjaša Mikelj in Gašper Manfreda, ki pa se jima v konkurenci 600 tekmovalcev iz desetih držav ni uspelo prebiti do finala.

Več: https://www.roadtoauronzo2023.com/