Mladi sprinterji uspešni na memorialu Matije Ljubeka.

0
243

Zagrebški Jarun je gostil 17. memorial Matije Ljubeka, ki se ga je udeležilo tudi nekaj naših sprinterjev na mirnih vodah. Na regati so poleg naših predstavnikov nastopali še tekmovalci in tekmovalke s Hrvaške, Srbije, Madžarske, Bosne in Hercegovine ter Češke. Slovenci so osvojili 22 kolajn.

V Zagrebi je zelo uspešno tekmoval bohinjski kajakaš Jan Markelj, ki je zmagal med mladinci tako na 1000 kot na 500 metrov, ob tem pa je skupaj z Maticem Ajdičem osvojil še bron v kajakaškem dvojcu na 1000 metrov, prav tako med mladinci. V tem finalu – med mladinskimi kajakaškimi dvojci na 1000-metrski razdalji – sta se zmage veselila Filip Toplikar in Tit Faletič. Toplikar in Faletič sta zmagala tudi na pol krajši razdalji.

Za zmago med kajakaškimi dvojci v kategoriji mladink sta poskrbeli Ula Valentič in Tia Franca, ki sta bili najhitrejši v finalu na 1000 metrov. Na isti razdalji sta bili Maja Hočevar in Anja Lamot tretji. Tia Franca in Ula Valentič sta do stopničk prišli tudi na 500 metrov,kjer sta bili tretji, medtem ko sta Manca Mikelj in Neja Vodopivec v tem finalu prišli do drugega mesta. Tia Franca se je izkazala tudi na 500-metrski razdalji v K1 med mladinkami, kjer je postavila najboljši čas.

Za zmago med kajakaši na 500 metrov je poskrbel Matej Toplikar, ki je priveslal tudi do brona na 1000 metrov. Za trojno zmago med mlajšimi mladinci na 500 metrov so poskrbeli Matevž Manfreda, Rok Maver in Tom Timotej Pirš, na najvišjo stopničko v kajakaškem dvojcu na 500 metrov med članicami pa sta stopili Lea Prodan in Metka Volk Štefič. Do zmage v kajakaškem dvojcu med mlajšimi mladinci sta prišla tudi Matevž Manfreda in Santiago Leban Parada, ki sta bila najhitrejša na 500 metrov. V istem finalu sta bila Tom Timotej Pirš in Tine Karlovič druga.

S tem kolajn v Zagrebu še ni bilo konec. Lea Prodan je na 1000 in 500 metrov osvojila tretje mesto, Urška Mustar in Eva Arh sta bili drugi med mlajšimi mladinkami v K2 500m, Jure Kalan pa je bil drugi med veterani na 500 metrov.  Peter Kalan je bil med veterani četrti.

Zelo blizu stopničk je bila Metka Volk Štefič, ki je na 500 in 1000 metrov zasedla četrti mesti. Na isto pozicijo se je med mlajšimi mladinci na 500 metrov uvrstil Jaka Hvala, na petem mu je sledil Nik Prodan, Santiago Leban Parada je bil šesti, Tine Karlovič pa osmi. Četrto mesto med mladinkami na 500 metrov si je priveslala Ula Valentič, Manca Mikelj je bila šesta, Neja Vodopivec sedma, Maja Hočevar pa deveta. Med mlajšimi mladinkami na tej razdalji je bila prav tako četrta Urška Mustar, Anja Lamot je bila šesta, Eva Arh sedma, Sara Šeničnjak pa osma. Za še eno četrto mesto med mlajšimi mladinci v K2 500 metrov sta poskrbela Emiliano Braini in Manuel Rojc, Jaka Hvala in Rok Maver pa sta bila peta. Neja Vodopivec je bila četrta med mladinkami na 1000 metrov, Manca Mikelj pa je to preizkušnjo končala kot šesta.

Do petega mesta v K2 mladinci 500 metrov sta prišla Matic Ajdič in Jan Markelj, Matej Madruša in Stefano Campagnaro pa sta bila sedma. S petim mestom sta se izkazali kajakašici Maja Hočevar in Anja Lamot med mladinkami na 500 metrov, peti je bil tudi Matic Ajdič med mladinci na 500 metrov, Alen Mugerli je bil sedmi, Jakob Stojanovič pa deveti. Alen Mugerli je med mladinci na 1000 metrov zasedel peto mesto. Matej Madruša in Stefano Campagnaro sta bila šesta med mladinskimi dvojci na 1000 metrov, v tem finalu pa sta veslala tudi Anže Pikon in Jaka Kordež ter bila deveta.

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/REZULTATI_17._Memorijal_Matija_Ljubek_19_.5_.2018__B32N.pdf

Foto: Facebook stran KKK Bohinj