Mladi sprinterji uspešno preko prve ovire v Plovdivu.

0
354

S kvalifikacijskimi preizkušnjami na 1000 in 200 metrov se je danes v Bolgariji začelo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Uvodni dan tekmovanja v Plovdivu so slovenski reprezentanti svojo nalogo opravili dobro, saj so se vsi uvrstili v naslednjo fazo tekmovanja.

Slovenski reprezentanti, ki ta konec tedna tekmujejo v Bolgariji, so bili danes uspešni, saj se je vsa peterica uvrstila v polfinalne preizkušnje. Za najboljši slovenski rezultat dneva je poskrbel Miha Fartek, ki je v svoji kvalifikacijski skupini kajakašev med mladinci na 200 metrov zasedel drugo mesto. Pred njim je ciljno linijo prečkal le Srb Bojan Zdelar.

Trije Slovenci pa so v svojih kvalifikacijskih skupinah zasedli četrta mesta. Mia Medved je bila četrta med kajakašicami do 23 let na 200-metrski razdalji, za zmagovalko skupine Belorusinjo Katjo Aleksivič pa je zaostala za dobro sekundo.

Na najkrajši, 200-metrski, razdalji je bil v svoji skupini četrti Rok Šmit, pred katerim so v cilj priveslali Srb Strahinja Stefanović, Rus Oleg Gusev in Belgijec Bram Sikkens.

V jutranjem delu programa pa sta v kvalifikacijah na 1000 metrov veslala Jan Markelj med mladinci in Alan Apollonio med mlajšimi člani. Markelj je v cilj tekme priveslal kot sedmi kajakaš skupine, Alan Apollonio pa je bil četrti in zaostal za Špancem Pelayem Rozo, Slovakom Adamom Botekom in Čehom Tomašem Veselyjem.

V petek bodo na vrsti polfinalne in finalne tekme na 1000-metrski razdalji, kjer bosta tekmovala Jan Markelj med mladinci in Alan Apollonio med mlajšimi člani.

Rezultati: http://results.imas-sport.com/imas/regatta.php?competition=wettkampf_184

Prenos: https://www.canoeicf.com/