Sprinter Alan Apollonio 13. na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Bolgariji.

0
528

Na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, ki ta konec tedna poteka v Plovdivu, smo videli prve končne odločitve. Izmed slovenskih reprezentantov sta v petkovem sporedu tekmovala le dva kajakaša, in sicer na 1000-metrski razdalji. Alan Apollonio je bil na koncu med mlajšimi člani 13., mladinec Jan Markelj pa je obstal v polfinalu.

Drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane smo spremljali le dva slovenska predstavnika. V jutranjih polfinalnih preizkušnjah se je na tekmovališče najprej podal mladinec Jan Markelj. V polfinalni skupini kajakašev na 1000 metrov je v cilj priveslal kot deveti, kar ni bilo dovolj za napredovanje v enega izmed final A, B oziroma C, ki so sledila popoldne. S tem je svoj nastop na svetovnem prvenstvu na tej razdalji tudi zaključil. V finalu A se je naslova svetovnega mladinskega prvaka veselil Madžar Benedek Tibor Kos, drugi je bil Nemec Martin Hiller, tretji pa Belorus Anton Novak. Nekoliko presenetljivo je brez kolajne ostal prvi favorit in aktualni evropski mladinski prvak Danec Rasmus Knudsen.

V polfinalu je uspešneje nastopal Alan Apollonio med mlajšimi člani. V polfinalni skupini je v cilj priveslal za Avstralcem Simonom McTavishem, Slovakom Adamom Botekom, Dancem Nicolajem Duem Morckom in Poljakom Przemyszlawom Korsakom. S petim rezultatom polfinalne skupine si je zagotovil popoldanski nastop v finalu B na 1000 metrov.

Odločilni nastop na prvenstvu je končal kot četrti kajakaš finala B, kar mu je v končni razvrstitvi prineslo 13. mesto. V finalu B so se pred njim zvrstili Nemec Finn Niclas Eidam, Čeh Tomaš Vesely in Francoz Jean Sikora. Medalje v finalu A pa so si razdelili novi prvak Šved Martin Nathell, Avstralec Simon McTavish in Norvežan Jon Amund Vold.

V soboto bomo znova videli več slovenskih nastopov. Zjutraj polfinalni nastopi na 200 metrov čakajo mladinca Miho Fartka ter mlajša člana Mio Medved in Roka Šmita. Po polfinalih bodo na sporedu še finalne tekme na tej razdalji, v popoldanskem delu sporeda pa sledijo kvalifikacije na 500 metrov,kjer bodo veslali Mia Medved, Jan Markelj in Rok Šmit.

 

Rezultati: http://results.imas-sport.com/imas/regatta.php?competition=wettkampf_184