Mladi spustaši v Solkanu nastopili na izbirni tekmi.

0
594

Solkan je gostil izbirno tekmo v sprintu na divjih vodah za uvrstitev v mladinsko reprezentanco, ki jo avgusta čaka nastop na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Skopju. V konkurenci kajakašic je bila najboljša Lea Novak, med kanuistkami Eva Alina Hočevar, med kajakaši Vid Oštrbenk, med kanuisti pa Maj Oštrbenk. Eva Alina Hočevar in Lea Novak sta nastopili tudi v C2.

V konkurenci kajakašic je s kajakaško progo v Solkanu najbolje opravila predstavnica tacenskega kluba Lea Novak, ki je za progo potrebovala 58 sekund in 73 stotink. Dve sekundi in dve stotinki je za njo zaostala kajakašica KKK Ljubljana Helena Domajnko, na tretje mesto pa se je uvrstila Brina Novak iz Tim Prekmurje.

Med kanuistkami je z najboljšim časom v cilj priveslala Eva Alina Hočevar, za njo pa se je uvrstila Jana Hočevar.

Med kajakaši je najboljši čas tekmovanja sicer postavil Tim Novak, a ni več mladinec. Med mladinci je bil najhitrejši Vid Oštrbenk iz KKK Čatež, ki je za Novakom zaostal za dobri dve sekundi. Na tretje mesto v absolutni razvrstitvi je priveslal Aljaž Dimic, četrti pa je bil Ulan Valant.

Maj Oštrbenk je bil najhitrejši v konkurenci kanuistov, in to z naskokom skoraj štirih sekund. Drugo in tretje mesto sta osvojila mlada kanuista Kanu kluba Simon Martin Gale in Nejc Gradišek.

Eva Alina Hočevar in Lea Novak sta nastopili tudi v C2 ženske in za progo potrebovali 63 sekund in 22 stotink.

 

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/SpustSolkan2018_izbmladinci_7V1e.pdf