Mladi spustaši v Solkanu za mesta v reprezentanci

0
608

Ta konec tedna je zelo pomemben za mlade tekmovalke in tekmovalce v spustu na divjih vodah, ki se merijo za mesta v državni reprezentanci, ki bo nastopila na za november predvidenem evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Danes so se pomerili v klasičnem spustu.

Tekmovalci do 18 oziroma 23 let so prvi tekmovalni dan pestrega konca tedna nastopili v klasičnem spustu. V konkurenci kanuistov je s progo najhitreje opravil Martin Gale, ki je od starta do cilja potreboval šest minut, 29 sekund in 60 stotink. Na drugo mesto je s 15,40 sekundami zaostanka priveslal Nejc Gradišek, tretji pa je bil Maj Oštrbenk, ki je zaostal za 28 sekund.

V kajakaški konkurenci je bil sicer najhitrejši Nemec Tobias Kroner, najboljši Slovenec pa je bil Urban Novak na drugem mestu. Na tretje mesto v absolutni konkurenci se je uvrstil Matic Firm. Tako Novak kot Firm sta nastopila v kategoriji do 23 let, kjer je tretje mesto zasedel Vid Oštrbenk. V mladinski konkurenci je bil najhitrejši Tjaš Til Kupsch, drugi je bil Rok Pistotnik, tretji pa Matevž Kampjut.

Tudi med kajakašicami je zmaga odšla v tujino. Najhitrejša je bila Avstrijka Valentina Dreier. Na drugo mesto je s petimi sekundami in pol zaostanka priveslala Helena Domajnko, na tretje pa Ana Šteblaj. V razvrstitvi mladinske izbirne tekme se je za Domajnkovo in Šteblajevo uvrstila Živa Jančar.

V konkurenci dvojcev je do cilja najhitreje priveslala goriško-čateška naveza Erazem Šavli – Vid Oštrbenk, druga sta bila Matija Preskar in Taj Kevin Bizjak, tretja pa Maj Oštrbenk in Lenart Stanovnik. V ženskem kanuističnem dvojcu sta tekmovali Sara Belingar in Neja Vodopivec.

V soboto v Solkanu sledi še izbirna tekma za mladince in mlajše člane v sprintu na divjih vodah. Še pred spustaško tekmo pa bodo na Soči tekmovali slalomisti, in sicer na članskem slovenskem pokalu HSE in na ECA evropskem mladinskem pokalu v slalomu.

 

Rezultati klasičnega spusta: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/Rezultati-10.pdf