V Solkanu nadaljevanje slovenskega pokala v slalomu na divjih vodah.

0
329

Po skoraj enomesečnem premoru se je v Solkanu nadaljevala serija tekmovanj za članski slovenski pokal HSE v slalomu na divjih vodah. Poleg članov so tekmovali tudi najmlajši tekmovalci in tekmovalke, ki so na Soči nastopili na ECA evropskem mladinskem pokalu v slalomu. V mednarodni konkurenci so Slovenci osvojili večino mest pri vrhu. Med člani je med kajakaši slavil Peter Kauzer, med kanuistkami Alja Kozorog, med kanuisti Luka Božič, med kajakašicami pa je zmaga odšla v Nemčijo.

Na soških brzicah so poleg vseh najboljših domačih tekmovalk in tekmovalcev nastopali tudi predstavniki Italije, Nemčije, Slovaške, Češke, Poljske, Združenih držav Amerike, Japonske, Francije, Avstrije in Litve. Poleg članske tekme za slovenski pokal je istočasno namreč potekal tudi ECA evropski mladinski pokal.

V moški kajakaški konkurenci je zmagal Peter Kauzer, na drugo mesto absolutno je priveslal Američan Joseph Joshua, na tretje pa Nemec Stefan Hengst. Joshua je bil najboljši v razvrstitvi do 23 let, kjer je bil drugi Tine Kancler, tretji pa Ulan Valant, medtem ko so v kategoriji do 18 let prva tri mesta osvojili Lan Tominc, Urban Gajšek in Jan Ločnikar.

Med kanuisti je zmagovalno serijo Benjamina Savška na tekmah za slovenski pokal prekinil Luka Božič, ki je doslej osvajal druga mesta tik za aktualnim evropskim prvakom, tokrat pa je Primorec Savška uspel prehiteti za 34 stotink sekunde. Na tretje mesto se je uvrstil Anže Berčič, ki je za Božičem zaostal za 1,05 sekunde. Izjemno izenačeni so bili kanuisti do 23 let. Nejc Polenčič je namreč zmagal s štirimi stotinkami prednosti pred Klemnom Vidmarjem, medtem ko je bil tretji Juš Javornik le devet stotink počasnejši od zmagovalca kategorije. Med kanuisti do 18 let je bil najhitrejši Italijan Martino Barzon, drugi je bil Adam Križaj, tretji pa Maj Oštrbenk.

Alja Kozorog je zabeležila novo zmago v konkurenci kanuistk. V absolutni konkurenci se je na drugo mesto uvrstila Američanka Michaela Corcoran, ki je sicer zmagala v konkurenci do 18 let, medtem ko je bila absolutno tretja Lea Novak, zmagovalka kategorije do 23 let. Eva Alina Hočevar je v konkurenci do 18 let osvojila drugo mesto.

Za edino neslovensko zmago v članski konkurenci je poskrbela Nemka Anna Faber, ki je bila 86 stotink hitrejša od Urše Kragelj na drugem mestu in 92 stotink od Eve Terčelj na tretjem. V kategoriji kajakašic do 23 let je zmagala Lea Novak, druga je bila Nemka Franziska Hanke, tretja pa Italijanka Erica Piatti. Med kajakašicami do 18 let je bila najboljša Eva Alina Hočevar, na drugo mesto je priveslala Helena Domajnko, tretja pa je bila Čehinja Gabriela Hauckova.

Nastopali so tudi najmlajši, in sicer v konkurencah do 14 in 16 let. Med kajakaši do 14 let je bil najboljši Žiga Lin Hočevar, drugi je bil Rene Jeklin, tretji pa Čeh Michal Kutek. V kategoriji kajakašev do 16 let je zmagal Nemec Stanzel, pred Italijanoma Ferrazzijem in Polettom.

Žiga Lin Hočevar je bil najhitrejši tudi med kanuisti do 14 let, kjer je bil drugi Nemec Robin Stross, tretji pa Andrej Jeklin. Martin Gale je bil najhitrejši kanuist do 16 let, drugi je bil Italijan Marino Spagnol, tretji pa Nemec Jonas Grubler.

Kanuistično zmago med tekmovalkami do 14 let je zabeležila Naja Pinterič, medtem ko je Sara Globokar priveslala do drugega mesta, Nemka Mia Arnu pa je bila tretja. Med kanuistkami do 16 let je bila najhitrejša Asja Jug, druga je bila Slovakinja Ema Diesikova, tretja pa Nemka Hannah Cerweny.

Najhitrejša kajakašica do 14 let je bila Ula Skok, na drugo mesto je priveslala Naja Pinterič, na tretje pa Brina Zupan, v kategoriji do 16 let je bila Italijanka Lucia Pistoni hitrejša od Daše Grešak in Nemke Justine Gillich.

V nedeljo v Solkanu sledita novi preizkušnji članskega slovenskega pokala HSE v slalomu in ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu. Prva vožnja je predvidena za 9. uro, druga pa za 13.15.

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/25-26-7-2020-solkan-eca-junior-slalom-cup-2020/