Spustaši za mesta v reprezentanci mladincev in mlajših članov.

0
666

Po pestrem slalomskem dogajanju na Soči so se v Solkanu popoldne za mesta v reprezentanci mladincev in mlajših članov pomerili še spustaši na divjih vodah. Solkan bo novembra, če bodo razmere to dovoljevale, namreč gostil evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Kandidati za uvrstitev v reprezentanco so se pomerili v dveh vožnjah sprinta na divjih vodah. 

Največja konkurenca je bila v moškem kajaku, kjer so bili na startu vsi najboljši Slovenci, z izjemo Nejca Žnidarčiča, ki je trenutno v tujini. V prvi vožnji je bil najboljši Tim Novak, za njim pa sta se zvrstila Simon Oven in Avstrijec Erik Kastner, medtem ko je v drugem nastopu najhitreje do cilja priveslal Simon Oven, drugi je bil Anže Urankar, tretji pa Tim Novak. Slednja sta bila najboljša tudi v konkurenci do 23 let, kjer se jima je v obeh vožnjah kot tretji v razvrstitvi te starostne kategorije pridružil Vid Oštrbenk. Med mladinci so prva tri mesta v prvem nastopu zasedli Lenart Stanovnik, Matevž Kampjut in Rok Pistotnik, v drugem pa so bili najvišje Stanovnik, Pistotnik in Jakob Šavli.

V obeh vožnjah kajakašic so prva tri mesta zasedle iste tekmovalke, le da sta se na vrhu izmenjali tekmovalki KKK Ljubljana. Po prvem nastopu je namreč vodila Helena Domajnko, pred Ano Šteblaj in Avstrijko Valentino Dreier, medtem ko je v drugo najhitrejši čas postavila Ana Šteblaj, druga je bila Domanjkova, tretja pa avstrijska predstavnica. 

V moški kanuistični konkurenci je prvo vožnjo na vrhu končal Martin Gale, pred Majem Oštrbenkom in Nejcem Gradiškom. V drugo Gale ni startal, tako da je mesto vodilnega prevzel Oštrbenk, drugi je bil Gradišek, tretji pa Taj Kevin Bizjak. 

V ženski konkurenci kanuistk se je na progo tokrat podala le Sara Globokar, v kanuističnem dvojcu pa sta nastopili Sara Belingar in Neja Vodopivec. 

V moškem kajakaškem dvojcu so bili najhitrejši Martin Gale – Nejc Gradišek, Erazem Šavli – Vid Oštrbenk in Maj Oštrbenk – Lenart Stanovnik. V drugem nastopu sta tretji čas kategorije postavila Matija Preskar in Taj Kevin Bizjak. 

 

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/24-25-7-2020-izbirna-mladinci-pokal-hse-v-spustu-solkan/