Na Soči najhitrejši Kragljeva, Kozorogova, Božič in Kauzer.

0
447

V nedeljo so soške brzice gostile še eno tekmo članskega slovenskega pokala HSE in ECA mladinskega evropskega pokala v slalomu na divjih vodah. Tekmovalci domačega kluba so zablesteli v treh kategorijah, saj so se zmag veselili kajakašica Urša Kragelj, kanuistka Alja Kozorog in kanuist Luka Božič. Za edino “nedomačo” zmago je med kajakaši poskrbel Peter Kauzer.

Urša Kragelj je v soboto osvojila drugo mesto, tik pred startom pa nesrečno polomila nožno oporo v čolnu. V nedeljo je šlo bolj gladko, Primorka pa je drugo tekmo v Solkanu končala na prvem mestu. 

»Lepo mi je bilo tekmovati. Po več kot enem letu, po poškodbi, se v zadnjih dveh tednih prvič počutim bolj suvereno v čolnu. Občutki so boljši, bolečin je manj, zato tudi bolj uživam v veslanju. Uspelo mi je sestaviti dobre vožnje, večinoma brez dotikov, tako da sem kar zadovoljna,« je povedala Kragljeva. 

Tesno za Uršo Kragelj – z 32 stotinkami zaostanka – je tekmo kajakašic zaključila svetovna prvakinja Eva Terčelj, tretje mesto pa si je priveslala Nemka Anna Faber, sicer zmagovalka sobotne tekme. 

Po več drugih mestih v preteklih tekmah serije tekem za slovenski pokal je vikend z dvema zmagama zaključil Luka Božič, ki je bil s prikazanim precej bolj zadovoljen kot po prvih tekmah sezone. 

»Na takšen vikend sem čakal kakšne tri mesece. Takoj po karanteni se nisem znašel v novem čolnu. Na današnji tekmi sem startal z lanskim čolnom, včerajšnjo pa z novim. Zadovoljen sem, da se je tako izteklo, da lahko gradim sezono naprej,« je bil zadovoljen Božič.

Drugo mesto med kanuisti si je tokrat priveslal Jure Lenarčič, tretji pa je bil Benjamin Savšek. 

Tudi v ženski konkurenci kanuistk je zmaga ostala doma. Alja Kozorog je bila skoraj dve sekundi hitrejša od Eve Aline Hočevar, sicer najhitrejše med mladinkami, tretja pa je bila Lea Novak, zmagovalka v kategoriji do 23 let.

Po dveh zmagah na Soči je Alja Kozorog povedala: »Od prve tekme v Tacnu do sedaj sem poskušala graditi, se popravljati iz tekme v tekmo in zdi se mi, da mi je kar dobro uspelo. Bila sem malo utrujena, ker smo bili na pripravah v Pragi, ampak sem ta teden imela nekoliko več počitka, tako da je bilo dobro. Pričakovala sem, da mi bosta finalni vožnji uspeli malo boljše, ampak se mi vseeno zdi, da so bili časi dobri.«

Kot zadnji so se v finalu pomerili še kajakaši. Najhitrejši čas je tako kot v soboto postavil Peter Kauzer, na drugo mesto je priveslal Nemec Stefan Hengst, tretji pa je bil Žan Jakše. 

»Z izkupičkom sem zadovoljen, ampak sem imel na progi še kar nekaj rezerv. Lovil sem linije, se mi zdi, da mi je v prvi vožnji čoln bolj stekel,« je povedal Kauzer, ki si je v preteklih dneh vzel nekaj premora za družino: »Potreboval sem to, tako da smo šli z družino z avtodomom po Sloveniji. Spočil sem se, zdaj pa grem naprej v upanju, da bomo imeli tekme.«

Poleg slovenskega pokala je hkrati potekala še druga tekma ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu. 

 

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/25-26-7-2020-solkan-eca-junior-slalom-cup-2020/