V Solkanu še druga preizkušnja ECA mladinskega pokala v slalomu.

0
560

Nedeljski tekmovalni spored v Solkanu je prinesel drugo tekmo ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah. Poleg slovenskih predstavnikov so se na zmagovalne stopničke uvrstili še predstavniki Nemčije, Italije, Slovaške, Češke, Avstrije in Združenih držav Amerike.

Med kajakaši do 14 let je do zmage priveslal Atej Zobec Urbančič, ki je bil štiri sekunde hitrejši od Žige Lina Hočevarja ter pet sekund od Domna Bregarja. V starostni kategoriji do 16 let je nedeljska zmaga po zaslugi Xabierja Ferazzija odšla v Italijo, drugi je bil Avstrijec Pauli Preisl, tretji pa kajakaš solkanskega kluba Jakob Šavli. Tudi v konkurenci do 18 let je bil najhitrejši Italijan, in sicer Matteo Pistoni, drugi je bil Celjan Jan Ločnikar, tretji pa še en Italijan Tommaso Panico.

Najhitrejša kajakašica do 14 let je bila predstavnica čateškega kluba Naja Pinterič, druga je bila Ula Skok, tretja pa Brina Zupan. V konkurenci do 16 let je slavila Čehinja Amelie Červenkova, pred Dašo Grešak in Leo Bertoncelli, medtem ko so med kajakašicami do 18 let prva tri mesta osvojile Američanka Medison Corcoran, Eva Alina Hočevar in Ria Šribar za ZDA.

Med kanuistkami je bila v nedeljski preizkušnji v kategoriji do 14 let najhitrejša Nemka Mia Arnu, druga je bila Sara Globokar, tretja pa Nemka Merle Bahner. Asja Jug je domačemu klubu prinesla zmago v konkurenci kanuistk do 16 let, za njo sta se zvrstili Slovakinja Ema Dieškova in Nemka Juliane Tewes, medtem ko je v konkurenci do 18 let Eva Alina Hočevar zmagala pred Američanko Michaelo Corcoran.

Najhitrejši kanuist do 14 let je bil Žiga Lin Hočevar, na drugo mesto je priveslal Nemec Niels Zimmermann, na tretje pa njegov rojak Robin Stross. Med kanuisti do 16 let je bil najboljši Martin Gale, Avstrijec Timo Kaslmaier – Mullneritch je bil drugi, Italijan Michele Campana pa tretji. V starostni kategoriji do 18 let je zmagal Italijan Martino Brzon, pred Adamom Križajem in Nejcem Gradiškom.

Prihodnji konec tedna bo ECA mladinski evropski pokal v slalomu potekal v avstrijskem Flattachu.

 

Rezultati: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/pokal-hse-ecacup-solkan-26072020-u-xyu.pdf