Mladinci začeli s svetovnim prvenstvom v spustu.

0
433

Lofer ta teden gosti svetovno mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah, kjer nastopa tudi slovenska reprezentanca. Prvi tekmovalni dan je bil namenjen individualni preizkušnji klasičnega spusta, kjer slovenski tekmovalci niso posegli po najvišjih mestih. Še najvišje je bil uvrščen kajakaš Rok Markočič, ki je zasedel enajsto mesto.

Mladi spustaši na divjih vodah prvi tekmovalni dan svetovnega mladinskega prvenstva v Avstriji niso sledili starejšim kolegom, ki so blesteli na nedavnih članskih prvenstvih na Soči. Prvi tekmovalni dan, ko so se tekmovalci pomerili v klasičnem spustu, nihče ni posegel po najvišjih mestih. Za najboljši slovenski rezultat dneva je poskrbel Primorec Rok Markočič, ki je zasedel enajsto mesto. Za zmagovalcem Marcelom Pauflerjem iz Nemčije je zaostal za več kot 20 sekund. Drugo mesto je prav tako osvojil Nemec Finn Hartstein, tretji pa je bil Švicar Alistair Smorthit. Slovenske barve so v kajakaški konkurenci zastopali še Anže Urankar, ki je bil 19., Žan Jakše, ki je tekmo končal na 21. mestu in Val Manfreda Vidrih, ki je bil 29.

V konkurenci kajakašic je bila Neža Jarc z dobro minuto zaostanka za zmagovalko Selino Zimmermann iz Švice 18. Drugo in tretje mesto sta si priveslali Čehinji Tereza Brožova in Martina Satkova. Teja Vrbnjak Erbežnik tekme ni končala.

V konkurenci kanuistov je Leon Breznik zasedel 14. mesto. Zmagal je Italijan Giorgio Dell”Agostino, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Hrvata Jadran Zonjić in Luka Obadić. V konkurenci dvojcev in kanuistk Slovenija nima svojih predstavnikov.

Prvenstvo se bo v četrtek nadaljevalo z ekipnimi tekmami v klasičnem spustu, v petek bodo na sporedu ekipne tekme v sprintu, v soboto pa še posamične sprinterske preizkušnje.

 

Rezultati: http://www.canoeworlds.com/extras-mainmenu-27/startlist-results