Murska Sobota gostila državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah

0
532

V Murski Soboti je v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za člane, mlajše člane, mladince ter starejše in mlajše dečke oziroma deklice. Tekmovali so na 200, 500, 1000 in 5000 metrov.

V članski konkurenci tokrat nista nastopili naši najboljši sprinterki Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, ki se posvečata pripravam na nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Koebenhavnu.

Na 200-metrski razdalji je slavila Mia Medved, pred Tjašo Mikelj in Tio Franca, ki sta sicer še mladinki. V moški članski konkurenci na najkrajši razdalji je bil tokrat najhitrejši Rok Šmit, na drugo mesto je priveslal Miha Fartek, na tretje pa Vid Debeljak.

Na 1000 metrov je med člani do cilja najhitreje priveslal Jošt Zakrajšek, na zmagovalnih stopničkah pa sta se mu pridružila še drugouvrščeni Tit Faletič in tretji Rok Šmit. V ženski konkurenci članic na 1000 metrov je bila najboljša mladinka Tia Franca, drugo mesto si je priveslala Neja Vodopivec, tretja pa je bila Lucija Olenik.

Med kajakaši na 500 metrov se je naslova državnega prvaka veselil Rok Šmit, drugo mesto je osvojil Jošt Zakrajšek, tretji pa je bil Tit Faletič.

Rok Šmit je skupaj z Vidom Debeljakom zmagal tudi v moškem kajakaškem dvojcu na 500 metrov. Bohinjsko-tacenska naveza je bila boljša od dvojca Andraž Korošec –Anže Pikon in posadke Santiago Leban Parada – Jure Kragelj. Šmit in Debeljak ter Korošec in Pikon so bili najboljši tudi na 200 metrov, kjer je tretje mesto pripadlo Malinu Titoriču in Mateju Ivančiču. Na 1000 metrov je bil najboljši dvojec Korošec – Pikon, druga sta bila Leban Parada in Kragelj, tretja pa Gašper Zagorc in Matija Preskar. Med članicami so na 1000 metrov v dvojcu zmago slavili Bohinjci, po zaslugi Tjaše in Mance Mikelj, drugi sta bili Neja Vodopivec in Melanie Waite, tretji pa Tia Franca in Lucija Olenik. V mešanem kajakaškem dvojcu na 200 metrov je zmagala naveza Rok Šmit – Eva Arh, druga sta bila Neja Vodopivec in Jan Černe, tretje pa Miha Fartek in Alja Kozorog.

Za konec državnega prvenstva so se udeleženci pomerili še na 5000 metrov. V odsotnosti Jošta Zakrajška je med kajakaši zmagal Matija Preskar, drugi je bil Anže Pikon, tretji pa Jan Černe. V ženski konkurenci je bila najboljša Naja Pinteič, drugo mesto si je priveslala Neja Vodopivec, tretje pa Eva Arh.

Vse rezultate obeh tekmovalnih dni lahko najdete na: https://kajak-zveza.si/rezultati/dp-v-sprintu-na-mirnih-vodah-murska-sobota-28-29-8-2021/