Mlade sprinterje čaka SP na Portugalskem

0
593

Med petkom in ponedeljkom bo portugalski Montemor-o-Velho gostil svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Nastopili bodo trije slovenski reprezentanti in reprezentantka. Na prvenstvu bodo sicer tekmovali predstavniki in predstavnice 56 držav.

Tokratna tekmovanja bodo v kajakaškem centru v Montemor-o-Velhu potekala po nekoliko drugačnem razporedu kot običajno, saj se bo prvenstvo zaključilo šele v ponedeljek, ne pa v nedeljo. Eden izmed razlogov tiči v dejstvu, da istočasno v Tokiu potekajo tudi parakajakaška tekmovanja, zato so se odločili urnik prvenstva nekoliko prilagoditi.

Slovenske barve bosta med mlajšimi člani zastopala kajakašica Mia Medved in kajakaš Tit Faletič, v konkurenci mladincev pa bosta veslala Matevž Manfreda in Jakob Stojanovič.

Mio čakajo tekme na 200 in 500 metrov, Tita na 500 in 1000 metrov, Jakoba na 500 metrov, Matevža pa na 200 in 1000 metrov. Mio in Tita lahko najdemo tudi med prijavljenimi v mešanem kajakaškem dvojcu na 500 metrov.

V petek so na sporedu kvalifikacije in polfinala kajakašic na 500 metrov, kajakašev na 1000 metrov in kajakašev na 200 metrov. V soboto sledijo kvalifikacije kajakašic na 200 metrov, v nedeljo pa še kvalifikacije kajakašev na 500 metrov in mešanih kajakaških dvojcev.

Podrobnejši urnik in rezultati so na voljo na:

https://timetable.canoesprintportugal.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120