V Španiji se nadaljuje slalomski svetovni pokal

0
295

Po skoraj dvomesečnem premoru se v španskem La Seu d’Urgellu nadaljuje serija tekem za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. Na reki Segre bo nastopilo trinajst slovenskih reprezentantk in reprezentantov.

V prvem delu sezone smo spremljali svetovna pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi in nemškem Markkleebergu, nato je sledil premor, ki so ga zapolnila tekmovanja za mladince in mlajše člane ter seveda olimpijske igre. Svetovni pokal se sedaj nadaljuje na olimpijski progi iz leta 1992 v La Seu d’Urgellu.

V kanuju bodo slovenske barve zastopali zlati olimpijec Benjamin Savšek, Luka Božič in Klemen Vidmar, v kajaku Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Niko Testen, med kajakašicami Eva Terčelj, Urša Kragelj in Ajda Novak, med kanuistkami pa Alja Kozorog, Eva Alina Hočevar in Lea Novak. Štirje Slovenci so prijavljeni tudi na tekmo v ekstremnem slalomu, in sicer Eva Alina Hočevar, Ajda Novak, Nejc Polenčič in Martin Srabotnik.

V petek so na programu kvalifikacije v vseh kategorijah, v soboto sledijo polfinalne in finalne vožnje kajakašic in kajakašev ter kvalifikacijske vožnje na čas v ekstremnem slalomu na divjih vodah, v nedeljo pa se bo tekmovalni konec tedna zaključil s polfinali in finali kanuistk in kanuistov ter odločilnimi tekmami na izpadanje v ekstremnem slalomu.

Več informacij in rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/la-seu-2021