Na Bledu izvedena izbirna tekma na 5000 metrov

0
16

Brežice bi danes morale gostiti državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah na 5000 metrov, a so bili organizatorji primorani tekmovanje zaradi previsoke Save odpovedati. Tako je danes nekaj tekmovalk in tekmovalcev odšlo na Bled, kjer so izvedli interno izbirno tekmovanje na 5000 metrov.

Med kajakaši je petkilometrsko preizkušnjo najhitreje preveslal trzinski kajakaš Jošt Zakrajšek, sicer tudi naš najuspešnejši tekmovalec na tej razdalji na največjih mednarodnih tekmovanjih. Nekdanji divjevodaš je za 5000 metrov dolgo progo potreboval 19 minut, 58 sekund in 12 stotink. Na drugo mesto se je uvrstil Simon Oven, ki je za Zakrajškom zaostal za štiri sekunde, tretji pa je bil Anže Urankar, ki je za zmagovalcem izbirne tekme zaostal za enajst sekund.

V konkurenci kajakašic je bila z naskokom najboljša Ljubljančanka Ana Šteblaj, ki je do cilja potrebovala 23 minut in pol. Na drugo mesto se je z 19 sekundami zaostanka uvrstila Hana Bedernjak, tretja pa je bila Špela Marinko, ki je zaostala še dodatnih osem sekund.