Na ECA pokalu v Flattachu osem uvrstitev na zmagovalne stopničke.

0
596

Mladi slovenski slalomisti in slalomistke so se na drugem prizorišču ECA evropskega mladinskega pokala, ki je potekal v avstrijskem Flattachu, osemkrat zavihteli na zmagovalni oder. Za dvojno zmago v kategoriji do 16 let je poskrbel Tine Kancler, ki je zmagal tako v kajaku kot kanuju, kolajne pa so si priveslali še Lea Novak, Urh Turnšek, Jaka Bernat, Eva Alina Hočevar ter Vid in Maj Oštrbenk.

Primorski slalomist Tine Kancler, ki je letos med drugim nastopil tudi na svetovnem mladinskem prvenstvu v Braziliji, je uspešno tekmoval na drugem prizorišču letošnjega evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah. V konkurenci do 16 let je namreč priveslal do zlate kolajne med kajakaši in kanuisti. Med kanuisti se mu je na odru za zmagovalce pridružil še Urh Turnšek, ki je bil tretji. V isti kategoriji je bil Aljaž Jug deveti. Kancler in Turnšek sta bila najboljša Slovenca tudi med kajakaši do 16 let. Kancler je zmagal, Turnšek pa je zasedel peto mesto. Med deseterico se je z osmim časom finala uvrstil David Rozman, Brin Colnar je bil 11., Marko Petek 17., Izak Jenko 24., Matevž Matjašec pa 26.

Med kajakaši do 14 let je do srebra priveslal Vid Oštrbenk. V tej kategoriji je Štefan Božič tekmovanje končal na petem mestu, Lan Tominc je bil mesto za njim, osmi je bil Lenart Burgar, Erazem Šavli je bil deveti, Jan Ločnikar pa deseti. Nastopila je še deveterica drugih. Maks Alič je preizkušnjo zaključil na 14. mestu, Domen Višnar je bil 17., Rok Bezeljak 19., Jaka Miljavec 20., Rok Vedenik 21., Urban Novak 23., Lenart Lapornik 24., Jan Gril 27., Nejc Gradišek pa 32. V konkurenci do 18 let je bil najbližje zmagovalnim stopničkam Jakob Jež, ki je zasedel četrto mesto. Domen Tominec je priveslal do desetega mesta, Matej Jereb je bil 12., Teo Karner 13., Blaž Anžlovar 17., Oliver Brezigar pa 19.

Jaka Bernat je bil uspešen med kanuisti do 14 let, kjer je slalom končal na tretjem mestu. Le mesto za njim se je uvrstil Vid Oštrbenk, Juš Javornik pa je bil sedmi. Med kajakašicami do 16 let je Lea Novak ciljno linijo prečkala s tretjim časom finala, Eva Jeklin pa je bila deveta. Uspešna je bila tudi Eva Alina Hočevar, ki je med kanuistkami, mlajšimi od 14 let, zasedla drugo mesto. V konkurenci dvojcev do 14 let sta nastopila le Vid in Maj Oštrbenk. Lea Novak je bila po osvojeni kolajni med kajakašicami blizu uspeha tudi v kanuju, kjer je bila četrta. Med kanuisti do 18 let je Gašper Kovačič osvojil peto mesto, Jakob Jeklin je bil deseti. Med kajakašicami do 18 let je Teja Vrbnjak Erbežnik tekmo končala na 12. mestu, Jana Hočevar pa je bila 15. Slednja je nastopila tudi v kanuju, kjer je bila sedma. V konkurenci kajakašic do 14 let je najboljši slovenski rezultat dosegla Eva Alina Hočevar, ki je bila osma, Zarja Colnar je bila deveta, Rija Šribar deseta, Zala Zanoškar pa 14.

Izven konkurence, v kategoriji med 18 in 23 leti, je nastopilo še nekaj slovenskih predstavnikov. Alja Kozorog je bila med kajakašicami in kanuistkami druga, Nina Bizjak je bila najboljša med kanuistkami, Žiga Taljat pa je zmagal med kanuisti.