Na EP v Plovdivu Ostermanova 6., Vidovič 8. na 200m, Apollonio-Blažević 9. na 1000m.

0
593

V Bolgariji se je danes zaključilo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan so slovenske barve zastopali trije čolni, ki so svojo nalogo opravili dobro. V finalu A je kajakašica Anja Osterman zasedla šesto mesto na 200 metrov, na isti razdalji je bil kajakaš Tilen Vidovič osmi, dvojec Apollonio – Blažević pa je na 1000 metrov priveslal do devetega mesta.

Kajakašica Anja Osterman je uspešno nastopila v finalu kajakašic do 23 let na 200-metrski razdalji. V cilj je priveslala kot šesta, le 0,150 sekunde za tretjeuvrščeno Britanko Emily Lewis. Naslov evropske prvakinje si je priveslala Poljakinja Dominika Wlodarczyk, druga pa je bila predstavnica Belgije Hermien Peters.

V finalu A kajakašev do 23 let je veslal Tilen Vidovič. Na 200 metrov je študent medicinske fakultete ciljno linijo prečkal kot osmi, z nekaj manj kot sekundo in pol zaostanka za zmagovalcem Olegom Gusevom iz Rusije. Srebrno kolajno si je priveslal Latvijec Deniss Volkovs, bronasto pa Belorus Dzimitri Tratsiakov.

Še pred finalnimi nastopi na 200 metrov so sprinterji na mirnih vodah tekmovali na 1000-metrskih razdaljah. Tu sta v finalu kajakaških dvojcev veslala Alan Apollonio in Simon Blažević. Primorca sta na koncu osvojila deveto mesto. Zmagala sta Čeha Tomaš Vesely in Radek Slouf, pred Srboma Simom Boltićem in Vladimirjem Torubarovim ter Madžaroma Zsomborjem Noejem in Petrom Vassom.

Za sprinterje počitka ne bo, saj jih med 28. in 31. julijem v Minsku čaka še svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane.

 

Rezultati: http://europecanoeevents.com/live-results