Na Kolpi ta konec tedna ECA evropski pokal v spustu na divjih vodah.

0
330

Medtem ko se najmlajši slalomisti v Krakovu merijo za naslove evropskih prvakov, na Kolpi poteka ECA evropski pokal v spustu na divjih vodah. Danes je bila na vrsti preizkušnja klasičnega spusta, jutri pa sledijo še sprinterske tekme.

V konkurenci tekmovalcev in tekmovalk iz sedmih držav so naši predstavniki osvojili večino kolajn, a zmaga se jim je v klasiki tokrat izmuznila. V najštevilčnejši konkurenci kajakašev je namreč zmagal Nemec Tobias Kroener, ki je Urbana Novaka ugnal za 28,80 sekund. Na tretje mesto je priveslal Anže Urankar, ki je za zmagovalcem zaostal za 33 sekund.

V konkurenci kanuistov je zmaga odšla na Hrvaško. Najhitrejši je bil Tomislav Hohnjec, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila naša mlada kanuista. Nejc Gradišek je bil drugi s šestimi sekundami in pol zaostanka, na tretje mesto pa je priveslal Taj Kevin Bizjak.

Drugo in tretje mesto sta si priveslali tudi kajakašici ljubljanskega kluba Ana Šteblaj in Živa Jančar. Na Kolpi je tokrat hitrejše linije našla Avstrijka Valentina Dreier, ki je bila od Ane hitrejša za dobri dve sekundi.

Med kanuistkami in dvojci je bil na startu samo po en čoln. V kanuju je veslala Hrvatica Alba Zoe Grzin, v dvojcu pa sta nastopila Taj Kevin Bizjak in Matija Preskar.

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/2-10-3-10-2020-osilnica-eca-cup-wildwater/