Na Kolpi ta vikend tekmovanja v slalomu in spustu.

0
573

Kolpa je ta konec tedna gostila veliko število kajakašev, kajakašic in kanuistov. Na sporedu sta bili namreč dve slalomski tekmi ter tekmi v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah. V obeh slalomskih preizkušnjah je med kajakaši slavil Peter Kauzer, med kanuisti pa Jure Lenarčič. V sprintu na divjih vodah je med kajakaši zmagal Nejc Žnidarčič, Simon Hočevar je bil med kanuisti drugi, v klasičnem spustu pa je bil Žnidarčič drugi, Hočevar pa tretji.

Na Kolpi je bilo ta vikend veliko startov, saj so se na tekmah v soorganizaciji hrvaške in slovenske zveze merili tako slalomisti kot spustaši na divjih vodah. Slalomisti so v soboto nastopili na 4. memorialu Dražena Veselka, v nedeljo pa še na Pokalu Petra Klepca. Spustaši so v petek tekmovali v sprintu na divjih vodah, v soboto pa jih še čakala še preizkušnja klasičnega spusta.

V soboto četrti memorial Dražena Veselka …

V soboto je v konkurenci kajakašev med člani slavil Peter Kauzer, ki je bil 36 stotink sekunde hitrejši od klubskega kolega Janoša Peterlina, na tretje mesto pa se je uvrstil Celjan Martin Srabotnik. Med kajakašicami je zmagala Urša Kragelj, pred Nino Bizjak, ki je kot edina nastopila tudi v članski konkurenci kanuistk. V konkurenci kanuistov je Jure Lenarčič za 29 stotink sekunde premagal Benjamina Savška, tretji pa je bil Anže Berčič.

V mladinski konkurenci kajakašev je zmagal Celjan Teo Karner, pred članom KKK Ljubljana Jurijem Žmavcem in predstavnikom KKK Tacen Valom Manfredo Vidrihom. Najboljša kajakašica je bila Alja Kozorog, druga je bila Neža Vrevc, tretja pa Beti Medved. Med dvojci sta Primorca Tine Kancler in Jakob Jež prehitela Hrvata Luko Obadića in Ivana Tolića.  Najboljši mladinski kanuist je bil Klemen Vidmar (KKK Tacen), drugi je bil Hrvat Antonio Marinić, tretji pa njegov rojak Luka Obadić. Med kanuistkami se je najbolje odrezala Alja Kozorog, ki je bila boljša od Hrvatice Albe Zoe Gržin, tretja pa je bila Lea Novak (KKK Tacen).

Nastopili so tudi tekmovalci in tekmovalke v konkurenci dečkov oziroma deklic. V C2 sta veslala Beno Kunst in Vid Oštrbenk, ki sta nastopila tudi v posamični kanuistični konkurenci. V konkurenci kajakašev je bil najboljši Celjan Domen Višnar, drugi je bil Brin Colnar, tretji pa Marko Petek. Med deklicami je zmagala Lea Novak, pred Evo Alino Hočevar in Nejo Vodopivec.

… v nedeljo pa še Pokal Petra Klepca

Podobno kot v soboto je tudi v nedeljo med kajakaši slavil Peter Kauzer. Po minimalni prednosti na sobotni tekmi je v nedeljo veslal precej hitreje od vseh tekmecev, saj je drugouvrščeni Janoš Peterlin zaostal za več kot tri sekunde in pol. Tretji je bil Martin Srabotnik, ki je nabral več kot osem sekund in pol zaostanka za Kauzerjem. Med kanuisti je še drugič ta vikend zmagal Jure Lenarčič, ki je bil 1,37 sekunde hitrejši od Benjamina Savška, tretji pa je bil Hrvat Matija Marinić. Med kajakašicami je zmagala Neža Vrevc, pred Aljo Kozorog in Nino Bizjak. Slednji sta nastopili tudi v konkurenci kanuistk. Zmagala je Kozorogova, pred Bizjakovo in Leo Novak. Najboljši rezultat med dvojci sta dosegla Tine Kancler in Jakob Jež iz KK Soške elektrarne, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali hrvaški posadki Marinić-Korpes in Obadić-Tolić.

Nejcu Žnidarčiču zmaga, Simonu Hočevarju drugo mesto v sprintu

Že v petek so s tekmovanji začeli spustaši, ki so nastopili na sprinterski preizkušnji. V konkurenci kajakašev je zmagal Nejc Žnidarčič, drugo in tretje mesto pa sta si zagotovila avstrijska predstavnika Gerhard Schmid in Andreas Bosina. Med kanuisti je zmagal Hrvat Emil Milihram, drugi je bil Simon Hočevar, tretji pa še en Hrvat Tomislav Lepan. Najboljši kajakaš med mladinci je bil Anže Urankar, drugi je bil Tim Novak, tretji pa Žan Jakše. Najhitrejša kajakašica je bila Neža Vrevc, drugo mesto je zasedla Teja Vrbnjak Erbežnik, tretja pa je bila Neža Jarc. Na najvišjo stopničko je stopil tudi Leon Breznik v konkurenci kanuistov, drugi in tretji pa sta bila Hrvata Jadran Zonjić in Luka Obadić. V konkurenci dečkov je med kajakaši zmagal Vid Oštrbenk (KKK Čatež), ki je zmagal tudi med kanuisti, kjer se je uvrstil pred klubskega kolega Bena Kunsta, s katerim sta veslala tudi v kanuju dvosedu. Med kajakaši se je za Oštrbenka uvrstil Maks Alič iz KK Simon, tretji pa je bil Hrvat Ami Šehić. Med kajakašicami je nastopila le Eva Alina Hočevar.   

Žnidarčič in Hočevar na stopničkah tudi v klasičnem spustu

Dan po sprintu je bila na sporedu še preizkušnja v klasičnem spustu, kjer pa je v konkurenci kajakašev zmaga odšla v Avstrijo. Gerhard Schmid je namreč prehitel Primorca Nejca Žnidarčiča in Roka Markočiča. Med kanuisti sta za dvojno hrvaško zmago poskrbela Emil Milihram in Tomislav Lepan, Simon Hočevar pa je zasedel tretje mesto. Najhitrejši kajakaš med mladinci je bil Nejc Konda, drugi je bil Anže Urankar, tretji pa Val Manfreda Vidrih. Luka Obadić in Jadran Zonjić sta se uvrstila pred Leona Breznika v mladinski konkurenci kanuistov, med kajakašicami pa je bila znova najboljša Neža Vrevc, pred Nežo Jarc in Mio Medved. V kategoriji dečkov je kajakaš Vid Oštrbenk zmagal pred Hrvatoma Dominikom Rendulićem in Leonom Išpanom, veslal pa je še v dvojcu z Benom Kunstom, ki je nato nastopil še v posamični konkurenci kanuistov.