Na Kolpi v klasičnem spustu najhitrejši Simon Oven.

0
594

S tekmo klasičnega spusta na divjih vodah se je na Kolpi začel tridnevni tekmovalni program, ki v soboto prinaša še ECA evropski pokal v sprintu na divjih vodah in slalomsko tekmo, v nedeljo pa pokal Petra Klepca v slalomu na divjih vodah. V klasičnem spustu je med kajakaši zanesljivo zmagal Simon Oven.

Simon Oven je še drugi vikend zapored suvereno zmagal v preizkušnji klasičnega spusta na divjih vodah. Po tem, ko je prejšnji konec tedna priveslal do naslova državnega prvaka v klasiki na Savi Dolinki, je bil tokrat nepremagljiv še na mednarodni tekmi v Osilnici. Za progo je potreboval 11 minut, 16 sekund in 57 stotink, kar je bilo osemnajst sekund in pol manj kot njegov klubski in reprezentančni kolega Anže Urankar. Na tretje mesto je priveslal še en član KKK Ljubljana Tim Novak.

Med mladinci je bil v konkurenci kajakašev najhitrejši Urban Novak, član Kanu kluba Simon. Na odru za zmagovalce sta se mu pridružila kajakaša kluba Drina Marko Jović in Matija Vezović.

Med kajakašicami v konkurenci mladink je bila najboljša Ana Šteblaj, kajakašica KKK Ljubljana. Na drugo mesto je priveslala Nika Ozimc iz Kajak kanu kluba Krško, tretja pa je bila Hrvatica Maja Štimac.

V kanuju so prva tri mesta zasedli hrvaški spustaši. Večkratni svetovni prvak Emil Milihram je slavil pred Tomislavom Hohnjecem in Igorjem Gojićem. Med mladinci je v kanuju zmagal Taj Kevin Bizjak iz Kajak kanu kluba Krško, za njim pa se je uvrstil Hrvat Maks Smadilo.

Med deklicami je tekmovala Sara Globokar, med kajakašicami članicami Avstrijka Valentina Dreier, med kanuistkami pa Hrvatica Alba Zoe Gržin.

 

 

Foto: Facebook stran Kanu klub Simon