Slovenski mladinci najboljši na Kolpi.

0
531

Na Kolpi so slalomisti in slalomistke na divjih vodah nastopili na memorialu Dražena Veselka. Nastopali so člani slovenskih klubov ter predstavniki Hrvaške, Avstrije, Madžarske ter Bosne in Hercegovine. V konkurenci mladincev je med kajakašicami slavila Eva Alina Hočevar, med kajakaši Vid Oštrbenk, med kanuisti pa Martin Gale. Med mlajšimi mladinci je bil v kajaku najboljši Anže Marinko, med kajakašicami pa Naja Pinterič.

 

Na Kolpi so tokrat nastopali predvsem tekmovalci in tekmovalke v konkurenci mladincev in mlajših mladincev, čeprav je bilo na startu tudi nekaj članov in članic, med njimi dolgoletna reprezentantka Eva Terčelj. Slednja je brez težav prišla do zmage v članski konkurenci kajakašic, kjer je imela v cilju ogromno prednost pred Madžarko Saro Seprenyi. Med člani je v konkurenci kajakašev izmed slovenskih predstavnikov na oder za zmagovalce stopil Blaž Anžlovar, ki je bil drugi. Zmagal je Hrvat Ren Korpes, tudi tretje mesto pa je odšlo na Hrvaško po zaslugi Mihaela Lončarja.

Za prevlado so slovenski predstavniki poskrbeli v konkurenci mladincev in mlajših mladincev. Med mladinci je v kajaku slavil član čateškega kluba Vid Oštrbenk, ki je bil 1.84 sekunde hitrejši od Ulana Valanta, člana KKK Ljubljana. Na tretje mesto je priveslal kajakaš Soških elektrarn Erazem Šavli.

Med kajakašicami je v konkurenci mladink suvereno zmagala svetovna mladinska prvakinja v tej kategoriji Eva Alina Hočevar, ki je bila dvanajst sekund hitrejša od najbližje zasledovalke Helene Domajnko. Na tretje mesto je priveslala Sara Belingar.

V kanuju je bil najuspešnejši mladinec Martin Gale, ki je bil tri sekunde hitrejši od Maja Oštrbenka. Na tretje mesto se je uvrstil hrvaški tekmovalec Amir Šehić.

V konkurenci mlajših mladink je bila med kajakašicami najboljša Naja Pinterič, na drugo mesto je priveslala Asja Jug, na tretje pa Brina Zupan. Med kajakaši v tej starostni skupini je slavil Anže Marinko, ki se je na progo podal tudi v kanuju, na drugo mesto je priveslal Atej Zobec Urbančič, na tretje pa Tjaš Kupsch.