Nejc Žnidarčič zmagal na Kolpi.

0
516

Po slalomistih na divjih vodah, ki so na Kolpi tekmovali dopoldne, so se na brzice podali še spustaši na divjih vodah. V Osilnici je namreč potekala druga tekma za evropski pokal v sprintu na divjih vodah v letošnji sezoni, slovenski tekmovalci pa so tekmovali tudi na izbirni tekmi za sestavo reprezentance. Med kajakaši je bil v članski konkurenci najboljši Nejc Žnidarčič, med kajakašicami Lea Novak, med kanuisti pa je bil Blaž Cof drugi.

Nejc Žnidarčič, aktualni svetovni prvak v sprintu na divjih vodah, je bil najhitrejši v članski konkurenci kajakašev na drugi tekmi evropskega pokala v tej divjevodaški disciplini. V cilju je imel sekundo in 25 stotink prednosti pred drugouvrščenim Timom Novakom ter sekundo in 38 stotink prednosti pred Anžetom Urankarjem, ki je zasedel tretje mesto.

V konkurenci kajakašic je Lea Novak za dobro sekundo ugnala Avstrijko Valentino Dreier, med kanuisti pa se je na zmagovalne stopničke uvrstil tudi Blaž Cof, ki je bil drugi. Aktualni svetovni prvak v sprintu na divjih vodah je tokrat premoč priznal hrvaškemu kanuistu Ivanu Toliću, ki je bil hitrejši za 20 stotink sekunde. Na tretje mesto je priveslal še en Hrvat Luka Obadić.

Med mladinci je v kajaku zmagal Vid Oštrbenk, ki je bil najboljši že dopoldne v slalomski preizkušnji. Na drugo mesto je priveslal Urban Novak, na tretje pa predstavnik Bosne in Hercegovine Dušan Mačkić. V konkurenci kajakašic je bila najboljša Eva Alina Hočevar, na drugo mesto je priveslala Živa Jančar, na tretje pa Helena Domajnko. Hočevarjeva je nastopila tudi v kanuju in postavila boljši čas od zmagovalke kanuistične preizkušnje med članicami Hrvatice Albe Zoe Gržin. V kanuju enosedu med mladinci je bil najhitrejši Maj Oštrbenk, za njim pa sta se zvrstila Nejc Gradišek in Martin Gale. Gradišek in Gale sta v konkurenci dvojcev premagala bratsko navezo Maj Oštrbenk – Vid Oštrbenk.

Med mlajšimi mladinkami je bila v kajaku najhitrejša Sara Globokar, za njo se je uvrstila Naja Pinterič, v kajaku v tej starostni skupini pa je zmagal Tjaš Kupsch.

Kot omenjeno so imeli slovenski tekmovalci in tekmovalke na Kolpi tudi drugo izbirno tekmo za sestavo slovenske reprezentance. Tudi tu je med kajakaši vrh razpredelnice zasedel Nejc Žnidarčič, na drugo mesto se je uvrstil Simon Oven, na tretje Tim Novak, na četrto pa Anže Urankar. Med kajakašicami je zmagala Eva Alina Hočevar, pred Leo Novak in Heleno Domajnko.

Prihodnji konec tedna na Soči sledita še dve izbirni tekmi, ki bosta dali končni odgovor, kdo bo letos zastopal slovenske barve na največjih tekmovanjih. V soboto in nedeljo bosta tekmi v sprintu in klasičnem spustu na divjih vodah potekali v Trnovem ob Soči, ki bo med 14. in 18. majem gostil evropsko člansko prvenstvo v spustu na divjih vodah.